Inte sista måltiden på Bryggan trots besvikelsen

Lediga torsdagar spenderas för det mesta på något mysigt café eller restaurang. Det är mitt sätt att koppla av efter arbetet och samla ny kraft inför kommande dagar. Denna torsdagseftermiddag föll valet på Bryggan Bistro. Min bloggkollega, fantastiska Alice har redan recenserat maten på bryggan och det kan ni läsa här.

Jag älskar att sitta ute på Bryggans uteservering och se ut mot fina Munksjön. Just denna kväll var det lite väl kallt så vi satte oss vid ett fönsterbord inomhus. Lika fin utsikt och varmare! Bryggan har en stilren inredning med ett tema som följer hela vägen. Det är både mysigt och modernt, vilket jag tror passar de flesta målgrupperna. Denna torsdagskväll var det lagom mycket folk, vilket kanske kan vara en ursäkt för att ett par bord inte var undanplockade. Men att bordet bredvid oss inte blev undanplockat trots att vi satt där och åt är en annan sak. Konstigt eftersom Bryggan brukar vara rätt så snabba och duktiga på att hålla restaurangen ren!

Bryggan erbjuder frukostbuffé, brunch, lunch och har en bistromeny. Så det finns alltid något, oavsett vad man är sugen på. Jag valde mellan deras varmrökta lax som serveras med potatisgratäng eller ungrostade rotfrukter och ceasarsalladen med kyckling, bacon, prästost och Bryggans egna ceasardressing. Valet föll på den omtalade ceasarsalladen och förväntningarna var höga eftersom den va fantastisk god när jag åt den för ett par månader sedan. Denna gången blev jag tyvärr lite besviken. Salladen kändes torr då det var snålt med dressing och kycklingen skulle behövt ett par minuter till för att få den perfekta ytan och smaken. Men baconet och brödet gav salladen en bra krispighet och tuggmotstånd samt prästosten gav en fyllighet och god syrlighet. Med fräschare sallad och lite mer dressing skulle smakerna sitta perfekt!

Well well. Bryggan är trots allt ett av mina favorithak i stan och har nästan aldrig gjort mig besviken. Varken mat- eller servicemässigt. Så det får bli ett återbesök snart för att smaka annat gott som finns på menyn.

Prisnivå: Salladen kostade 139:-. En annars god sallad, men inte just vid detta besök.

Stället:

Fräscht och modernt. Stilrent och faller nog många i smaken.

Service:

Inte mycket kontakt. Man betalar och hämtar maten själv. Men verkar vara
trevlig personal!

Mat:

Åh, surt att salladen inte höll deras vanliga standard denna gång. Men den har fortfarande goda smaker!

Slutbetyg:

Bra stämning,
trevlig personal och stilrena lokaler! Hoppas på bättre mat nästa gång!

Lämna ett svar