Sol och super-sallad på Bryggan

Jaha, så då är det september igen.
En månad som i Jönköping brukar vara något kylig, blåsig och ganska vacker när naturen går från sommar till höst. Men i år är det annorlunda. Sommaren har förlängts och september har hittills bjudit på flera somriga dagar och kvällar. Och då gäller det såklart att passa på att njuta av Jönköpings uteserveringar!

Tillsammans med några vänner slog jag mig därför ner på Bryggans populära uteservering vid Munksjöns Norra strand. Solen värmde och det kändes faktiskt mer som maj än september…

Bryggan Café & Bistro har ett väldigt genomtänkt koncept. Hit ska alla kunna gå, oavsett om de är sugna på mat, fika eller bara en kaffe. Och det där verkar Jönköpingsborna uppskatta. Bryggan är ofta tokpackat med gäster!

Något som Bryggan även är bra på, utöver att locka folk, är sallader. Deras caesarsallad är väldigt populär och Bryggan har faktiskt vunnit JKPG Matguides salladskategori två gånger. Så av bland annat just den anledningen beställde jag en chèvresallad vid mitt besök.

Det tog ganska lång tid, kanske lite väl lång för en sallad – om jag ska börja med något negativt… För här kommer hyllningsorden:
Salladen bestod av bland annat grillad chèvre, rödbetor, granatäpplekärnor, solrosfrön, valnötter, syltad rödlök och fikon. Med rödbetor som bas blev salladen väldigt matig, vilket helt klart gör den till en fullgod måltid.
Den syrade rödlöken vägde på ett väldigt bra sätt upp chèvren som kan bli väldigt ”tung” i smaken. Även konsistenserna med det mjuka i osten och rödbetorna skapade tillsammans med de crunchiga nötterna en väldigt god, fräsch och frisk sallad!

Ett ställe som Bryggan som ligger mitt i smeten och har ett tacksamt läge hade (med fel ägare) kunnat servera skitmat för en dyr peng. För det är oftast så det blir när människor vill tjäna pengar… Därför är jag så glad att Bryggan drivs av vettiga personer som skapar god och bra mat. Och just av den anledningen tycker jag att Bryggan är värt ett besök, i alla fall för att njuta av septembersolen!

Prisnivå: Sallad kostade 139 kr, en helt okej kostnad för så mycket god mat – tycker jag.

Stället:

Bryggan är fint och fräscht. Uteserveringen är varm och stor.

Service:

Hade inte jättemycket kontakt med personalen…
Men den var okej?

Mat:

Gott! Supergott! Ät.Sallad.Här.

Slutbetyg:

Ett högt betyg för en supergod sallad och en mysig uteservering, det är inte svårare än så.

Lämna ett svar