Är N.E.O bästa tapashaket?

När man jobbar heltid och pluggar heltid finns det nästan aldrig något utrymme till att umgås med vänner. Så min lediga dag spenderades med en vän på Restaurang N.E.O. och tapas stod på menyn.

N.E.O har alltid imponerat mig med sin mat, dock kanske inte med servicen. Just av den anledningen har det varit några få visiter dit på den senaste tiden.

Vi hade inte bokat bord den här torsdagskvällen och när vi väl kom till restaurangen verkade det inte heller som om vi hade behövt göra det eftersom det fanns gott om platser. Vi valde att sätta oss ute och ha en fantastisk utsikt över sjön. Menyerna fick vi direkt och lika fort kom frågan om dryck, man hann inte riktigt landa och ta in miljön.

Tapasmenyn var omfattande och det fanns smått och gott både från Spanien och Italien. Jag frågade servitrisen om vilka rätter hon rekommenderade och hon svarade på mina frågor, något stressad. Jag beställde in serrano kroketter, minibläckfisk och getost med honung, tryffel och hasselnötter. Och jag ångrade inte valet av maträtter. Så himla gott! Kroketterna hade en extra fin paneringsyta och var fantastiskt krispiga. Minibläckfisken hade en del smak av chorizo men citronen och tomatsåsen balanserade ut smakerna fint. Och getosten var mild och rund, något utöver det vanliga. Den söta honungssmaken och tuggmotståndet i hasselnötterna höjde upp getosten. Fantastiskt gott.

Maten var höjdpunkten på N.E.O. Väljer man att sitta på uteserveringen så får man se en fantastiskt miljö, vilket man inte kan inne i själva restaurangen. Även om N.E.O har en del att förbättra i sitt värdskap och service så är restaurangen värt ett besök för den goda maten.

Prisnivå: Tapasrätterna börjar från 39:- styck och sträcker sig till 150:-.

Stället:

Uteserveringen är fantastiskt med vyn över sjön. Miljön inne i restaurangen är modern med en genomgående tema.

Service:

Personalen är trevliga. Går dock att förbättra servicen genom att personalen frågar hur maten smakade, om vi ville ha något mer etc.

Mat:

Har inga anmärkningar på den fantastiska maten denna kväll. Genomtänkt och gott.

Slutbetyg:

Det är värt att besöka N.E.O för maten och den fina miljön. Servicen kan förbättras för en solklar 5:a.

Lämna ett svar