Vox föll på detaljerna

Vad är bättre än kombinationen lördag och hotellfrukost? Typ ingenting, tänker jag.
Så för några veckor sedan bestämde jag och en vän att prata ikapp över just en hotellfrukost. Valet föll på Vox Hotel.

Sedan Vox öppnade har Jönköpingsbor nästintill vallfärdat till deras helgbrunch. Men nu är brunchkonceptet borta och Vox satsar istället på ett större och bredare frukost. Så hur var frukosten då?

Ja, till att börja med fanns det väääldigt mycket mat. Ett stort utbud av bröd med bland annat frallor, korv, skinka, ost och annan ”topping” till mackan, kokt ägg, äggröra, bacon, melon, ananas, plättar och minst hundra saker till… Det som hamnade på min tallrik smakade bra. Äggröran var i en bra konsistens och lagom gräddig, baconen var bra tillagade men det absolut bästa var nog ändå plättarna. Plättar med lite Nutella var ett väldigt bra sätt att avsluta frukosten.

Men. Jag tycker inte att utbudet kan räknas som ersättning för brunchen. För att få in känslan av ”det lilla extra” till den här frukostbuffén hade jag gärna sett smoothies, någon vitaminshot och framför allt – gott kaffe. Nu kör Vox på kaffe via iPad-automat och kaffet var blaskigt och smakade inte särskilt bra.

Helheten då? Lokalen är fin, stämningen var skön och maten god. Men det är inget mer än en frukostbuffé på ett hotell…

Prisnivå: 135:- kronor om man inte bor på hotellet och det kan jag tycka är lite för dyrt för vad man får. 95:- hade jag med nöje betalat för Voxs frukost.

Stället:

Vox är ett väldigt fint hotell. Det är genomtänkt design med guld och det skapar en väldigt bra stämning.

Service:

Helt okej service?
Varken mer eller mindre.

Mat:

En god hotellfrukost,
helt enkelt. Men det saknar det där lilla extra.

Slutbetyg:

En trea till Vox! Hade frukosten känts mer ”lyxig” och om det hade funnits till exempel bättre kaffe skulle jag tro att Vox kunde få högre poäng.

Lämna ett svar