Härlig stämning hos Harrys – men maten sticker inte ut

När restriktionerna slopades jublade restaurang- och barbranschen. Fullt förståeligt förstås efter tuffa år. Utan någon koppling till att restriktionerna släpptes besökte jag Harrys en fredagkväll.

För mig är det vid besöket många år sedan jag senast var på Harrys. Men när jag kommer dit förstår jag att det verkar vara många som har det som favoritställe. Det är mycket folk, hög stämning och den där härliga känslan av fredag i luften. Vilken tur för mig och mitt sällskap att vi har bokat bord.

Vi hamnar längst in i lokalen vilket ger oss en bra uppsikt över stället. Det tar en tid innan vi får service, men den breda menyn gör att jag har något att göra under tiden. Jag är hungrig, men inte utsvulten (…) så jag väljer till slut att ta in tre förrätter. Personalen informerar om att rätterna är stora, så jag väljer Toast Skagen, Vegetariska quesadillas och så delar vi på en Barkorg.

Mitt sällskap kör på samma koncept men tar istället bland annat en grillad biff på toast. För personalen är det inga konstigheter att vi gör en egen variant och de är helt med på beställningen.

Efter en lagom lång tid fylls vårt bord med tallrikar. Det ser gott ut även om uppläggningen kanske inte vinner några priser. Jag börjar med att smaka på Toast Skagen. En brödskiva i botten är toppad med mycket röra, salladsblad, en citronskiva med en del kärnor i, en dillkvist och en brödskiva till. Det sistnämnda tillför ingenting, så den hade de gärna fått behålla i köket. Det räcker gott och väl med brödet som ligger under själva röran.

Hur smakar det då? Brödet är gott krispigt med en smak av smör. Själva Skagen-röran är tyvärr vattnig och även om den smakar bra drar konsistensen ner upplevelsen. Som helhet en rätt som med små justeringar kan bli mycket bättre.

Jag pausar med att smaka på barkorgen. Det är inget som sticker ut och det mesta är nog färdiggjort och bara uppvärmt eller friterat. Sammanfattningsvis en barkorg som är som en barkorg kan vara.

Nästa rätt att testa är de Vegetariska quesadillas. Utöver fyra skivor, ordentligt toppade med ost, finns en fetaoströra, vattenmelon och en stor näve gröna blad på tallriken. Det känns inte mexikanskt om det är tanken, utan mer som en nöd-topping.

Själva quesadillas är dåligt tillagad och knaprig på kanten och mjuk i mitten. Osten på tillför inte mycket. Själva röran i bröden är oklar. Den är tomatbaserad med bland annat broccoli och zucchini. Smakmässigt är det en märklig blandning. Den här rätten har mycket kvar innan den blir klockren.

Maten är uppäten och livemusik spelas i lokalen. Stämningen är fortsatt hög vilket är härligt. Matmässigt är det ingen pangupplevelse, kanske är det så att det finns andra rätter som Harrys gör bättre. De här tre är inte tre av dem.

Lämna ett svar