Fem saker jag längtar till i matväg 2017

År 2017 är bara några dagar gammalt, och så här i lindan av det nya året tänkte jag passa på att räkna upp fem saker jag ser framemot i matväg 2017.

+ Ett ställe som fyller behovet av koriander
I min beskrivning av mig själv nämnde jag min stora kärlek till färsk koriander. Tidigare har Nonsense, till viss del Wrapped burrito bar och, framförallt, Spice it up fyllt det behovet vid lunchtid. Men i höstas kom det tråkiga beskedet att Spice it up inte kommer stå på torget i år. Men som Krunegård sjunger är ju askan den bästa jorden. Det är med andra ord ett bra tillfälle för en ny aktör att ge sig in i koriandersvängen. Jag skulle komma dit. Direkt.

+ Fortsatt häng på Pique Nique
Restaurangen/kaféet med det mest svårstavade namnet i Jönköping är mitt absoluta favoritställe. Det spelar ingen roll om det är för en melodikryssfika en lördagmorgon, en after work-tallrik och Holba en fredagkväll eller för en lunch – Pique Nique levererar alltid. 2017 ser jag framemot fortsatt häng på Jönköpings trevligaste ställe.

+ Ölkvällar på Idlewild
Precis innan jul besökte jag och ett par vänner ölkaféet (visst finns det något härligt nostalgiskt i ordet ”ölkafe”?) Idlewild på Tändsticksområdet. För min del blev det kärlek vid första ögonkastet. Trevlig atmosfär, bra musik på lagom hög volym i högtalarna och framförallt: bra service och ett stort ölutbud. 2017 blir det fler ölkvällar här. Det lovar jag redan nu.

+ Lunch på Tegel
Ska jag nämna en restaurang som jag särskilt ser framemot att äta dagens lunch på framöver blir det Tegel (som, liksom ölkaféet, ovan även det ligger på Tändsticksområdet). Vällagade råvaror som läggs upp på tallriken framöver dina ögon samt möjligheten att själv välja kolhydrater till från en relativt stor buffé är ett vinnande koncept. Från Tegel har jag alltid gått mätt och nöjd. Det längtar jag till att göra även 2017.

+ Nya matupptäckter
Den som känner mig vet att jag är aning kräsen (och till viss del trångsynt) när det gäller mat. Konsekvensen av detta blir att det kan ta lång tid innan jag ens vågar testa en ny rätt. 2016 åt jag exempelvis falafel för första gången (men det krävdes ett judiskt kvarter i Paris och en kilometer lång kö till restaurangen för att jag skulle våga pröva). Oväntat bra kan jag konstatera så här i efterhand. 2017 hoppas jag således att jag ska fortsätta att långsamt vidga min mathorisont. Kan det här till och med bli året då jag ska våga äta sushi för första gången, nu när vi trots allt börjar närma oss en sushitrend i Jönköping?

Nu vet du vad jag ser fram emot 2017. Nu vill jag veta: Vad du ser fram emot?

Lämna ett svar