Fem nya matställen i Jönköping

Trots pandemi och fortsatta restriktioner händer det grejer i Jönköping och framför allt de västra delarna. Fem nya matställen, med blandat innehåll och koncept, öppnar eller förbereder öppning.

Kul att de finns de som satsar, trots förutsättningarna. Och positiva nyheter för alla dem som kommer spendera sommaren i Jönköping med omnejd, det finns många ställen att testa!

+ Capicinooo
Inom kort öppnar ett nytt kafé och fikaställe i lokalerna som tidigare tillhört godisbutiken/kiosken TuttiFrutti. Här utlovas ett fräscht och spännande koncept med fokus på gelato, crêpes, våfflor, fyllda pannkakor, smoothies och milkshake. Snarlikt koncept som Lemon Garden som bara ligger ett stenkast därifrån erbjuder.

Men kul. Ska bli spännande att se hur det här blir.

Håll koll på öppningsdatum och annat här!

+ Kallpressen
På Kyrkogatan, i Kafé Braheparkens tidigare lokaler, öppnar Kallpressen upp i slutet av maj. Konceptet, som finns i Stockholm, erbjuder kallpressade juicer, shots och shakes. De kommer sälja över disk, för avhämtning och via webshop med leverans. Allt är 100% ekologiskt och det är ett ställe som det går fint att njuta av på plats.

Riktigt spännande, tycker jag!

Följ Kallpressen Jönköping här!

+ Texas Longhorn
Från och med typ nu finns Texas Longhorn i Jönköping igen. Till skillnad från tidigare då restaurangkonceptet låg i Filmstaden-huset ligger det nya stället nu rakt över gatan. Lokalen ligger vägg-i-vägg med mataffären SuperSpar och där Bueno Burger & Deli tidigare huserat.

Med tanke på hur likt Grill, som tog över efter Texas, är vet jag inte om det här fyller något hål i mat-Jönköping. Men det är alltid roligt med nytt. Eller halv-nytt då 🙂

Kolla in Texas här!

+ Dornacci
På hörnet där Copperfield’s tidigare låg, hänger nu Dornaccis skyltar. När och hur den italienska restaurangen som tidigare finns på Asecs öppnar, är fortfarande oklart.

Håll utkik här!

+ Friend’s CoffeeHouse
Den sista punkten är fortsatt något oklar… Men där Coffeehouse by George och Café Nero huserat tidigare skyltar nu Friend’s CoffeeHouse med sin närvaro. När och hur är mer oklart här än för Dornacci. Vi får se vad som händer – om det händer – här! Men något verkar vara på gång.

En uppdatering på ovan punkt – JP.se publicerade efter att den här texten publicerades en artikel om just Friend’s CoffeeHouse. Tydligen öppnar kaféet under slutet av april och kommer bland annat erbjuda bakverk, pasta och italienska pizzor. De hoppas även att kunna servera alkohol i slutet av maj och satsa på frukostbuffén när restriktionerna lättat.

Lämna ett svar