En skål med smaker från Farsans Streetfood

Bilden till vänster är kärleksfullt lånad av Farsans Streetfoods Instagram

Jag skulle vilja påstå att Farsans Streetfood har tagit Huskvarna och Jönköping med storm, sedan starten sommaren 2020. Konceptet är enkelt; de serverar hemmagjord mat inspirerad av Mellanöstern och gjord på färska råvaror.

Vid det här recensionstillfället beställs maten hem via en utkörningstjänst. I påsen finns bland annat en falafelbowl till mig. När jag tar bort locket och ser rätten blir jag glad. Färgerna på tallriken, eller skålen kanske är mer rätt, lockar verkligen till att äta.

I bowlen finns hemmagjord falafel, sallad, tomat, syrad rödkål, inlagd gurka, silver- och rödlök, och så en del olika röror och såser. Bowlen är toppad med muhammara (en röd valnötsröra), vitlökskräm (kräver ingen vidare presentation), baba ganoush (aubergineröra) och en sås med persilja och vitlök.

Jag tar några tuggor av bowlen och försöker få med så många delar som möjligt i en tugga. Det exploderar av smaker. De olika såserna och rörorna lyfter de övriga ingredienserna på ett väldigt gott sätt.

Jag gillar verkligen basen som består av sallad, det bidrar till ett fint crunch mot de andra ingredienserna. Det är en bra mix mellan de olika delarna och rättens huvudperson: Falafeln.

Den är otroligt god. Lagom mjuk och är inte alls sådär torr som de lätt kan vara. Bra yta och bra form. De känns välgjorda och som helhet är bowlen, inklusive falafeln, väldigt väldigt god.

När måltiden är slut är jag både mätt och otroligt nöjd med smakupplevelsen. Tack Farsan för en vällagad falafelbowl med otroligt mycket smaker!

Lämna ett svar