Februari, sjukuari, vabuari –
matsaker jag funderar på vid förkylning

Okej. Så årets ”sjukaste” månad är här – Februari.
För min del har de senaste fem dagarna spenderats i sjuksängen med en envis förkylning. Sjukt tråkigt. Igår och idag har dock hjärnan varit pigg, ni vet när man är pigg psykiskt men kroppen inte riktigt är med fysiskt?

I alla fall. Under de här dagarna har jag funderat en hel del på mat – det är ju så det blir när man är hungrig på middagar med vänner, god mat och upplevelser. Och följande har jag kommit fram till.

+ Jag är riktigt sugen på en plankstek. Med perfekt tillagat kött, pommes duchesse, bearnaisesås och sparris. Stekt sparris.
Så nu ska jag på planksteksjakt i Jönköping. Var hittar man den bästa planksteken i Jönköping – tips någon?!

+ Jag vill göra ett besök på Restaurang Hemma. Jag vill dricka en god drink och äta mig riktigt nöjd och mätt på flera rätter ur deras meny (klicka här för att se den).

+ Jag vill se om Bob. på Tändsticksområdet är lika fint som det ser ut som på bilderna som publiceras lite här och där. Och om det kommer leva upp till mina förväntningar – för de är skyhöga! Ägaren Aydin Tassel har i intervjuer med lokala medier hypat restaurangen och sagt att man ska skapa en speciell stämning, det ska bli väldigt spännande att se om det blir så.

+ Det här med att surfa runt på lokala restaurangers menyer har blivit en daglig vana… Och utöver den där planksteken och Hemmas meny så är jag så sjukt sugen på (ja, fortfarande…) Voxs meny (se här).
Måste. Dit. Snart.

Lämna ett svar