Ett vinnande lördagskoncept

Sedan jag flyttade till Jönköping har jag hittat en ny lördagsrutin. Klockan 9.30 håller min favoritinstruktör ett tufft spinningpass, efteråt tar jag god tid på mig i bastun för att stå redo 12.00 när Ester Kök & Bar öppnar portarna för lördagslunch.

Det är samma koncept hela veckan med tre rätter – en veckans fisk, en veckans pasta och en dagens. Till detta en otrolig salladsbuffé. Jag som är lagd åt det gröna hållet nöjer mig ofta med endast salladsbordet; en buffé som innehåller både hummus och andra röror, lins och bönsallader, ugnsbakade kålsorter, råkost, coleslaw, pizzasallad, picklade grönsaker, gröna sallader – you name it!

Denna lördag var dagens ”Burgarbuffé” till mitt sällskaps stora lycka. Själv satsade jag på laxen, men det bästa med buffé är att man kan smaka allt (för aptit finns alltid!).

Jag gick loss på salladsbuffén som även innehöll nya inslag sen sist. Redan här kunde jag nöjt mig, men ångrar inte att jag smakade på både burgare och lax, som båda var godkända! Inte de saftigaste burgarna eller fetaste laxen men för 130 kr, där du får äta så mycket du vill då kan jag inte heller begära mästerklass. Salladsbuffén är som alltid till min belåtenhet, och då det är en standard varje dag gör det att Ester Kök & Bar har något för alla. Vegan, laktosintolerant, glutenallergi eller carnivore – här kan alla samsas!

Lämna ett svar