Inte tillräckligt bra på Icha Mochi

Tidigare i våras blev Tokyo18 en del av mini-kedjan Icha Mochi (som även finns i Lund och Malmö). Fortfarande sushi på menyn men en liten uppdatering av lokalen. Och innehållet på menyn såklart. 

I Jönköping finns ett gäng sushirestauranger och alla har sitt unika sätt att göra sushi på. För mig finns det flera favoriter men jag har inte hittat något ställe i kategorin ”kreativ” sushi (som jag så fint vill kalla den) som kan mäta sig med Sushi Latino som tidigare låg på Klostergatan. Så när Icha Mochi kom till stan tänkte jag ”Nu kanske det händer, nu kanske det kommer finnas ett ställe lika bra som Sushi Latino”.

Så med rätt höga förväntningar besökte jag Icha Mochi en vardagskväll. Det var lugnt i lokalen och vi fick välja valfritt bord på nedervåningen (för ovanvåningen var stängd…). Efter en koll på menyn valde vi att dela på tre olika Icha Mochi-rolls; Shrimp Tempura, H.O.T Salmon och Red Dragon.

En stund senare kommer ett stort fat in med de tre sushirullarna fint placerade på. Det ser väldigt gott – och spännande – ut. Mina förväntningar höjs ytterligare. Red Dragon blir första smakprovet och rullen med avokado, crunchy tempura, mango och spicy tonfisk på toppen är helt okej. Det smälter inte i munnen och det poppar inte heller, det bara är. Det känns inte hundra procent balanserat.

Andra rullen blir Shrimp Tempura med tempurafriterad räka och gurka toppad med avokado, chilimajonnäs och unagisås. Den är god, har bra konsistens och fin balans i smakerna. Dock är det inte wow. Och så är det dags för den sista rullen – H.O.T Salmon. En helt friterad tempurarulle med lax, avokado, californiamix toppad med teriyakisås och chilimajo. Det här är min favorit – det är väldigt gott med det friterade och hettan känns välbalanserad.

Efter de tre olika rullarna känner vi oss inte helt mätta och beställer in ytterligare två. Vid den här tidpunkten är vi så gott som själva i lokalen och servitören känns inte jättetaggad på vår beställning, men tar snällt emot den. Omgång 2 väljer vi Rainbow roll och Veggo roll. På två mindre fat kommer beställningen in.

Veggo-rullen med avokado, gurka, inlagd rödlök, tofu inari och sesamsås är rätt tråkig. Torr och inte jättegod faktiskt.
Den andra rullen som har olika topping är betydligt bättre. Med californiamix och gurka med antingen lax, räka, tonfisk och avokado med teriyakisås är den inte wow smakmässigt men inte smaklös.

När vi till slut ber om att vi få betala känns det som servitören jublar inombords. En rätt otrevlig känsla att ha som gäst, men men… På väg hem sammanfattar jag och mitt sällskap besöket. Vi är överens; det är inte tillräckligt bra. Det känns inte kreativt, wow eller så bra som det borde vara. Tråkigt förstås med tanke på läget och möjligheterna.

Lämna ett svar