Färgrik men smaklös buffé på Hälsokällan

Fredagen är kommen. När varje morgon startas 05.20 och följs av ett träningspass innan arbetsdagen drar igång – är både kroppen och magen redo för buffé till fredagslunch! En hälsobuffé dessutom. Det kan inte slå fel – bra mat OCH buffé. Ett koncept som Hälsokällan har varje fredag, medan de serverar á la carte tisdag till torsdag.

Hälsokällan finns i samma lokaler som Friskis och Svettis, vilket gör att lokalen mer känns som ett ”snabbfik”, snarare än ett mysigt fik eller lunchhak. Det är inte hit du går för en affärslunch, eller en romantisk date utan mer för att få äta något som faller i kategorin ”hälsosamt”.

Vi tar det säkra före det osäkra och dyker upp i god tid innan lunch, men det är ändå en del gäster på plats, och när klockan är mellan 12-12.30 är det en liten rusch. För 99 kr får du en liten tallrik, där du kan lägga till kyckling eller lax för 15 kr, och sen får du plocka fritt från buffén. Samtliga i sällskapet hoppar tillägget och går loss på buffén. I buffen ingår även kaffe och te på maten, tillsammans med en liten kaka.

Det är en bra variation av grönsaker, en sallad med bladgrönt blandat med bönor, ett fat med ugnsbakade rotfrukter, en skål med betor och fetaost och en med quinoa. Det finns även bröd, smör, hummus och vitlökssås. Allt du behöver för en komplett måltid och bli mätt! Det är dessutom en fröjd för ögat – alla färger gör mig lycklig! Förutsättningarna är goda men faller tyvärr på smaken. Det smakar – ingenting. Vitlökssåsen tillför – vitlök. Jag saknar spännande smaksättningar som pesto, senap, hallon, örter eller åtminstone vinäger, och salt. Något som övertygar den mest kräsna om att grönsaker är otroligt gott, om man bara tillagar och kryddar dem rätt. Och att man kan äta dem även på fredagar. Mätt blir jag, och resten av sällskapet, även om det krävdes två rejäla rundor för min del.

Råvarorna, utbudet och tänket finns där – och jag gillar det, det finns något för alla! Tjejerna som jobbar är supertrevliga och hjälpsamma. När det kommer till koncept och service har jag inget att anmärka på. Det är avsaknaden av smak, och den kala miljön som drar ner mitt betyg avsevärt.

Lämna ett svar