Inte bara utsikten är god på N.E.O

Solen lyser, magen kurrar och klockan är 11.30 en torsdag i april. Vad gör jag? Jag uppsöker en restaurang som; 1.) Har en bra uteservering med sol, 2.) Erbjuder en salladsbuffé som kommer mätta min hunger och 3.) Även serverar en fiskrätt som låter tilltalande. N.E.O uppfyller samtliga dessa krav och lunchen är räddad!

Valet står mellan pocherad sej eller en rostbiff, jag väljer fisken och mitt sällskap väljer köttet, och sedan får man plocka tillbehör själv. Ett koncept som jag uppskattar! Det finns matiga sallader med goda smaksättningar, en mix mellan lättare varianter och mer matiga tillbehör. Här kommer jag bli nöjd. När jag ber om broccoli utan ost löser köket det på nolltid och erbjuder en annan variant med marinad, som de dessutom kommer ut med till bordet.

Jag fyller tallriken med långbakad vitkål, grönsallad, marinerade tomater, zuccini och aubergine och får fiskportionen vid sidan av, som är väl tilltagen och riktigt god! Smakerna sitter helt klart, det är en variation av både textur och kryddning, det enda jag saknar är färg. Det är inte de mest spännande salladerna, men för en lunchbuffé – mer än godkänt! Även mitt sällskap var mer än nöjd! Allt eftersom mättnaden infinner sig droppar det in mer folk och det blir en liten lunchrusch, men inte övermäktig. Personalen är trevlig och kocken står och småpratar med gästerna – här finns inget att anmärka på!

Priset 120 kr, må vara lite i översta laget, men med tanke på vad du får så får det ändå anses rimligt. Hit kommer jag definitivt gå fler gånger när vårvärmen och sommaren gör antåg!

Lämna ett svar