En välkomponerad lunch hos Frimans Café & Bistro

I augusti 2020 öppnade Frimans Café & Bistro och ersatte med det Condeco som tidigare huserat i samma lokaler. Hos Frimans finns en bred meny med bland annat frukost, lunch och ett brett sortiment av bakverk. De sistnämnda kommer från Thimons Konditori i Nässjö.

När jag premiärbesöker Frimans är det tisdag och lunch står på schemat. Jag går in i lokalen genom ingången mot kanalen och ser snabbt en meny vid disken. Bistromeny är rubriken och jag funderar en stund mellan de olika rätterna, mycket låter väldigt gott. Till slut faller valet på den pankogratinerade chèvren med röd- och gulbetor. Jag beställer vid disken, får en bricka med en blipp och väljer ett bord.

När jag har satt mig ner tar det inte lång tid innan blippen börjar blinka och pipa och det är dags att hämta min mat. Med tallriken framför mig är jag nöjd med mitt val, det ser väldigt gott ut. Färgerna på tallriken lockar verkligen och den stora biten chèvre i mitten ser god ut. Jag försöker äta en tugga med lite av allt från tallriken; babyspenat, gulbeta, gurka, edamamebönor, picklad rödlök, valnötter och chèvre. Det smakar väldigt gott. Konsistenserna är väldigt bra och så även balansen mellan ingredienserna. Det är välkomponerat och välsmakande. Den gratinerade chèvren höjer rätten och att den är något varm är väldigt trevligt.

Jag försöker äta lugnt och efter en stund är maten uppäten. Jag funderar på om det ingår kaffe efter maten, men inser att jag inte fått någon information om det. När jag låter maten landa ser jag hur personalen verkar slappna av efter en liten lunchrusning. Gäster (som verkar känna personalen) går rakt in i köket och bakom disken, vilket jag tycker är lite konstigt. Framför allt i tiderna vi lever i nu, känns det märkligt. Jag studerar menyn och den stora displayen med bakverk på håll och känner att jag gärna vill besöka Frimans igen och testa mer från menyn.

Efter en stund lämnar jag Frimans Café & Bistro mätt och nöjd. Stämningen i lokalen har fått mig att komma ner i varv och med ny energi lämnar jag. Lunchen var trevlig och jag funderar redan på när nästa besök blir av.

Lämna ett svar