Gott mos sticker ut på Burger Space

Det klassiska Sibylla-gatuköket Hasses Grill vid Jordbrorondellen har bytt skepnad och namn till Burger Space. De hakar alltså på den ganska uttjatade trenden om hamburgare som tydligen alla ska satsa på istället för att komma med ett eget koncept.

Hamburgare är ju gott, så missförstå inte. Det är bara lite tråkigt att alla ska göra likadant istället för att våga testa egna koncept.

Nåja, en lunch ska intagas så jag bestämde mig för att prova Burger Space för att se om de tillför nånting i det breda utbudet av hamburgare.

Lokalen är gatuköket som var tidigare, lite uppfräschat. Men det andas fortfarande lite Sibylla. Menyn består av hamburgare, korv och sallader. På klassiskt vis beställer man i kassan och jag väljer en Venus med extra kött. 

Den består av chilimajo, jalapeno, ost, bacon, sallad och tomat. Samt kött då. Jag valde även extra kött så totalt 200 gram.

Hasses har väl ändå varit mest känt för sitt mos och det har de behållt på menyn. Så istället för pommes valde jag det. Skyltarna säger att dagens skulle kosta 119 kr för en dubbel, men av någon anledning fick jag betala 137 kr.

När maten är klar får jag gå till kassan och hämta min beställning. Presentationen är lite tråkig, det hade inte gjort något med nån slags garnityr runt moset för att göra det lite mer trevligt. Men hamburgaren ser fin ut!

Dags att hugga in, och första tuggan blir av moset. Det är lika gott som alltid med små bitar i, precis som när det var Hasses.

Ett bett i den fina hamburgaren ger… ingenting. Den ser fin ut men är tämligen smaklös och tråkig. Den iskalla tomaten drar ner smaken än mer. Det smakar inte illa på nåt sätt, det är bara tråkigt och smaklöst. 

Njae, åk hit för moset. Men just den här dagen var inte hamburgaren kul alls. Med tanke på konkurrensen måste man uppgradera rejält i både presentation och smak för att stå sig.

Lämna ett svar