Nytt i köket på Pipes – samarbete med Hantverk1

Den populära puben Pipes har blivit med pizza-samarbete. Inför nyårsdagen flyttade nämligen Hantverk1 in i köket och kommer under januari leverera pizzor, både för avhämtning och för att avnjutas på plats.

För den som inte känner till Hantverk1 är det väl kort sagt en husvagn som byggdes om till pizzavagn under 2020. Vagnen går att boka till olika evenemang (som exempelvis bröllop eller fest) och Hantverk1 har även levererat pizzor från sin lokal i Bankeryd. Populärt och gott, enligt Instagram-flödet. Hantverk1 består av barndomsvännerna Johan och Coffe och erbjuder utöver pizza även Johans möbler.

Men nu har alltså Hantverk1 flyttat in i Pipes kök. Samarbetet har varit en del av planerna sedan starten av Hantverk1 och ägarna känner varandra sedan tidigare.

– Nu har vi helt enkelt valt att ta över köket på Pipes för att tiden känns rätt. När det gäller pizzorna så hämtar vi inspiration från den Napolitanska pizzan men vi sätter vår egen prägel på den, vi kallar inte pizzan för äkta napolitansk. Fokus ligger på degen som vi lägger många timmar på, skriver Coffe på Hantverk1 till oss.

Utöver degen har Hantverk1 ett stort fokus på att det är bra råvaror när det gäller topping. Vilka pizzor som finns på menyn varierar, men klart är alltså att råvarorna är genomtänkta och noggrant utvalda.

Samarbetet mellan Pipes och Hantverk1 gäller under januari 2021 och pizzorna serveras torsdag till söndag.

Lämna ett svar