En stor dos brunchkreativitet på OAS

Sedan första gången jag besökte OAS har jag velat testa deras brunch. Eller vrunch som de själva kallar den. Och så äntligen, en solig lördag, var det dags. Ett förtydligande innan recensionen inleds; vrunch är alltså en sammanslagning av orden brunch och vegansk. Ett rimligt namn som jag inte förstod första gången.

Att besöka OAS den här lördagen är en spontan idé. Och tur för oss finns det vrunch-tallrikar kvar. Det sitter fyra gäster på nedervåningen när vi kommer in och på ovanvåningen sitter fler gäster. Vi beställer och betalar i kassan och väljer utöver vrunchen även en smoohie var. Jag väljer en med namnet ”Kalmarinio” som bland annat innehåller blåbär och banan.

Dagens vrunch-tallrik består av Spanish Salmorejo, Eggplant fries, Banana Bread, Vegan cheese och Chocolate Mousse. Fem delar som låter otroligt spännande på pappret (och även i verkligheten skulle det visa sig).

Vi väljer att sätta oss vid ett bord på nedervåningen och får med det både njuta av lokalen och lördagsbruset utanför fönstret. När det är dags att äta kombineras färgerna i lokalen med en stark färgpalett på tallriken. Det ser otroligt gott ut! Ett noga utvalt porslin matchar de noga utvalda rätter. Utöver de fem utlovade delarna finns även melon, ananas, apelsin, hallon och blåbär upplagt. Vi får även en skål med blandade brödskivor att äta till.

Totalt är den här vrunch-tallriken kreativ, spännande smaker och otroligt god. Det finns både nya och bekanta smaker och en fin mix mellan sött, starkt och salt. Otroligt välkomponerad helhet.

Spanish Salmorejo är en spansk soppa baserad på tomat och bröd, men jag skulle säga att den här är mer som en röra i konsistensen. Den smakar otroligt gott till en bit bröd som smälter i munnen. Den har ett visst sting som är väldigt gott. Eggplant fries är alltså pommes gjorda på aubergine som är toppade med någon typ av dressing. De är goda men inte riktigt så knapriga som förväntat. De är också goda att äta tillsammans med Salmorejon.

Vegan cheese är en grön tårtbit som är en ny rätt för mig. Konsistensen påminner om ost men smaken är något annat. Den är god att både äta för sig själv och på en bit bröd. Banana bread, eller bananbröd på svenska, är toppat med banan och är lite varmt inuti. Det har en god knaprig utsida och balanserad sötma. Väldigt gott.

Jag avslutar med att äta chokladmoussen och den är otroligt djup i smaken. Den är inte särskilt söt utan har bara en kraftig smak av choklad. Väldigt god avslutning på brunchen. Smoothien till är också god och tillför en fräschör.

När tallriken är skrapad sitter vi kvar en stund. I den här lokalen är det lätt att sitta länge. Atmosfären är lugnande och välkomnande. Vrunchen har krossat alla förväntningar och visat en stor dos kreativitet. Och såklart – varit otroligt god!

Lämna ett svar