En välsmakande pizza-klassiker på Stuk

Det är fredag och jag ska spendera kvällen – eller ja, den tidigare delen i alla fall – på Stuk. Det är inte något vanligt så jag är väldigt förväntansfull.

I lokalerna på Lantmätargränd är det en sorlande och mysig atmosfär. Det finns en hel del gäster på plats, men det är långtifrån fullt.

Jag och mitt sällskap väljer först platserna vid soffan längst in, men förflyttar oss till ett vanligt bord för att enklare kunna avnjuta måltiden. Beställning och betalning görs i kassan och för mig är valet enkelt. Det blir en Stuk-klassiker – Löjromspizza. Och en fredagsöl.

Vi slår oss ner och efter en lagom lång stund serveras maten. Min pizza bestående av créme fraîche, mozzarella, gräslök, dill, citron och syrad schalottenlök ser väldigt god ut. En positiv sak med Stuks pizza är att storleken är precis lagom, i alla fall för mig. Pizzan går att avnjuta utan att bli för mätt.

Den första tuggan lever upp till förväntningarna och hur pizzan ser ut. En crunchig kant och väl tillagad deg i övrigt skapar en bra helhet. Toppingen är väl avvägd och alla delar tillför något. En fin mix av smaker och bra balans totalt. En väldigt, väldigt, god pizza.

Det är ett trevligt besök på Stuk. God mat (och öl) och härlig fredagsstämning.

Lämna ett svar