Nytt brunchkoncept – asiatiska smaker i klassisk miljö

Restaurangen 38 Grader och Elite Stora Hotellet fortsätter sitt samarbete och lanserar ett nytt brunchkoncept. Med start lördagen den 19 februari 2022 förvandlas klassiska Spegelsalen till brunchlokal.

AJI, som konceptet heter, ska enligt Stora Hotellet vara en modern brunch som bygger på sharing-upplevelse med asiatiska smaker med en nordisk touch. Brunchen är uppdelad i tre serveringar och gästerna kommer få rulla sina egna temaki-rullar och fylla softbuns. I ett pressmeddelande beskriver Tom Jallow, kock och ägare på 38 Grader, brunchen så här:

”Jag ville skapa en modern brunch där vi istället för klassiker som bacon och ägg lägger fokus på goda, fräscha smaker och bjuder in gäster att själva skapa sina egna favoriter direkt vid bordet”.

Idéen om en brunch och att den serveras i Spegelsalen är något som Gustav Kolgirou, hotelldirektör på Elite Stora Hotellet, tänkt på en tid.

”Jag har länge velat göra Elite Stora Hotellet till en naturlig mötesplats för Jönköpingsborna, och idén om att erbjuda våra gäster brunch formades tidigt. Tanken om att göra något liknande i den grandiosa miljön som Spegelsalen erbjuder har länge funnits där, och därför känns det oerhört roligt att inom kort kunna bjuda gäster på vår egen tolkning av brunch”.

Brunchen kostar 495 kr för vuxna och serveras 19/2, 26/2, 5/3 och 12/3. Bordsbokning görs här.

Under sommaren 2021 samarbetade duon genom en pop-up-restaurang vid Hamnkanalen, en pop-up som blev väldigt populär även om den fick stänga i förtid.

Lämna ett svar