En bättre pizza på Cyrano

Det var i somras som nyheten om att Cyrano skulle öppna i Jönköping kom. Cyrano är en kedja som finns bland annat i Alingsås, Varberg och Göteborg. Restaurangen serverar mat från det franska köket i form av moules frites, fransk husmanskost och provensalska pizzor.

Lokalen som nu är Cyranos har tidigare, under olika namn, varit en pub. Nu är det totalrenoverat med öppen planlösning, olika typer av bord och en tydlig färgskala. Pizzaugnen och baren är placerad mitt i rummet som restaurangens hjärta. Vid mitt besök är det inte jättemycket folk och stämningen är låg men trevlig med fransk musik som spelas ur högtalarna. När vi kommer in är det en tveksam servitris som vi går fram till. Hon placerar oss vid ett bord och ger med nervös hand över menyerna.

Och sedan kommer beslutsångesten. På Cyranos meny finns det nämligen mycket att välja på och mycket låter väldigt gott. Till slut väljer jag en pizza med ost, räkor, chèvreost, svarta oliver och pesto. När vi har beställt och våra pizzor börjar tillagas tycker jag inte att pizzaugnens placering är så mysig längre. Kockarna står och slår i bänken, tillagar maten på ett stökigt sätt och när pizzorna tillagas i ugnen sprider sig ett os i lokalen. Det hela blir inte jättetrevligt och det kanske hade varit bra om köket låg bakom en glasvägg eller liknande?

När pizzan kommer in blir dock oset runt oss nästan okej. För det smakar SÅ bra! Pizzan är tunn, lagom stor (täcker precis en tallrik) och varje utlovad ingrediens är med på ett lagom sätt. Räkorna är inte sega, oliverna är skurna i skivor och chèvreosten bruten i mindre bitar.
Tack vare storleken på pizzan blir det inte någon matkoma-känsla efteråt, istället blir jag precis perfekt mätt.

Sammanfattningsvis erbjuder alltså Cyrano en god pizza. Lokalen är ganska trevlig, men oset och ljuden från pizzaköket stör. Personalen något trevande och inte toppservice. Men maten är god och ibland räcker det.

Prisnivå: 129:- kostar min pizza med namnet Pistou. Ett pris som känns rimligt för det man får.

Lämna ett svar