Vilken tacobesvikelse, Zócalo!

Inledningsvis: Låt mig börja med att vara tydlig med en sak. När det gäller tacos är jag kräsen. Mycket kräsen. När jag beställer tacos på en restaurang vill jag att nivån ska vara i klass med den jag fick uppleva på Spice it up foodtruck (RIP) eller på DF/Mexico i London. 

Och det är med den här förväntningen jag knallar in på Zócalo – en av de nya restaurangerna i den nyrenoverade delen av A6 (Asecs). I mitt huvud snurrar förväntningar om fräsch guacamole och härlig koriander. 

Till en början motsvarar också stället det jag hoppas på. Lokalen känns fräsch och bakom kassan finns flera olika spännande mexikanska läsksorter att botanisera bland samtidigt som restaurangen ståtar med egengjord aquafresca. So far – so god.

Vid kassan beställer jag en carnitas (det vill säga långkokt fläskkarré) medan mitt sällskap beställer en kycklingvariant. Våra tacos får vi sedan hämta från köket.

Men till maten. Motsvarade Zócalo mina förväntningar? Knappast! 

I ett avsnitt av Mästerkocken skäller Per Moberg ut en deltagares rödvinssås med orden: ”DET SKA INTE VARA NÅGON BALSAMICO I SKITEN!” När jag får in min taco vill jag i min tur skrika: ”DET SKA INTE VARA NÅGON SALLAD I SKITEN!” I min värld ska nämligen inte en bra tacos fyllas ut med trist romansallad. Jag vill ha massor med koriander. Jag vill ha silverlök. Jag vill ha fräsch salsa. Jag vill inte ha sallad och en massa rödlök. Och definitivt inte inlagd jalapeno. DENNA STYGGELSE! Varför finns det så få ställen i Jönköping som har förstått att jalapeno bäst serveras rå?

När jag frågar mitt sällskap vad hon tyckte är omdömet lika svalt. Smaklösa mangosalsa (långt från den där söta historien man drömmer om), tråkig guacemole och kall kyckling. 

Så tyvärr Zócala. Det här duger inte. Inte i min värld. Jag får helt enkelt fortsätta mitt sökande på den perfekta tacon i Jönköping.

Prisnivå: Tacon kostade 99 spänn. Plus extra för dricka. Verkar vara standardpriser now a days.

Lämna ett svar