Buffén är Rosegardens hjärta

På bilden: Vincent Ruckman, Rosegarden

Under slutet av 2014 slog Rosegarden upp dörrarna precis vid Hovrättstorget i Jönköping. Sedan dess har restaurangen mättat många magar – framför allt med sin buffé.

Kategorin Kinesiskt/Thailändskt blev jämn i toppen, men till slut kunde Rosegarden vinna med 25 procent av rösterna. Under 2016 har restaurangen flera planer på förbättringar, bland annat i lokalen.
– Vi vill förbättra och förändra lokalen lite. Vi har en scen i nuläget med pelare som vi gärna vill göra något åt. Sedan vill vi lägga till lite mer grupplatser med en lite lugnare och bekvämare atmosfär, säger Vincent och lägger till:
– Sedan vill vi också jobba mer med vår meny. Vi vill ha fler ekologiska rätter och fler efterrätter, så det ska vi fokusera på.

För Rosegarden handlar mycket av verksamheten om buffén – en buffé som bland annat innehåller dumplings, sushi, ris- och nudelrätter. Utöver buffén har Rosegarden även en à la carte-meny och där är Spicy Lammbiff den mest populära rätten.
– Vårt utbud är väldigt brett, vi har många olika rätter, men det är buffén som är mest populär. Den är prisvärd och innehåller väldigt mycket, säger Vincent Ruckman.

Och om du skulle rekommendera en restaurang, utöver Rosegarden, vad säger du då?
– Då säger jag La Locanda, det är ett väldigt bra ställe. Sedan gillar jag Twin City.

Topp 5: Kinesiskt/Thailändskt

Lämna ett svar