Brunchen spirar på kulturhuset

En lat söndag i maj, vad passar då inte bättre än brunch?

Senaste gången jag var på Spira var 2013 och då under Tommy Myllämäkis regi.
Lokalen är detsamma men restaurangen drivs numera av FC Event/Företagscatering. Jag är inte kvinna nog att bedöma om det har blivit bättre eller sämre, men oavsett vad så behövs det variation av brunchställen i stan. För det finns faktiskt inget trevligare än att ta en riktigt lång brunch med sina vänner.

När man betalar får man ett glas alkoholfritt bubbel och det sätter agendan på något sätt. Det där lilla extra.

Själva brunchen då?
Den är bra. Den är enkel. Det finns något för alla. Det är gott.

Det serveras allt ifrån en riktigt ljuvlig Caesarsallad (som man bara kunde ha ätit) till lax i alla dess former, revbensspjäll och pannkakor.
Sedan har vi dessertbuffén och tro mig, jag har ätit många bruncher i mitt liv, men har nog aldrig sett ett mer gediget utbud av efterrätter. Jag bara måste slå ett slag för den fantastiska Crème brûléen och bärpajen.

Kombinationen god mat och trevlig atmosfär gör att Spira är väl värt ett besök. Om inte annat för den goda Caesarsallad och för att stilla sockersuget.

Pris:
195 kronor och då ingår ett glas äppelcider. Barn under 12 år äter gratis. Vill man ha annan dryck förutom vatten får man betala extra.

Stället:

Kulturhuset är maffigt. Högt i tak och schysst inredning.

Service:

Inget att klaga på, men hade de tagit bort tallrikarna innan desserten hade det varit fint.

Mat:

Varierat utbud av mat. Dessertbuffén får en femma.

Slutbetyg:

Trevligt, gott och väl värt ett besök.

Lämna ett svar