Är Tegels lunch värd 105 kronor?

Det här med matlådor är för mig en periodgrej. Det innebär att vissa veckor är jag väldigt noga med det, men andra veckor är det utelunch varje dag. En ganska skön balans ändå.

Förra veckan var en utelunch-vecka. Utöver ett besök på Coco Thai på Solåsen (recension av det kommer), ChopChop på A6 och Aqua blev det även lunch på Galleri Tegel på Tändsticksområdet. Och då började jag fundera på en grej…

Tegels lunch kostar numera 105 kronor. Det kan jag tycka är ganska saftigt för en lunch. Men frågan är – är det värt pengarna?

Sett till själva lokalen och stämningen tycker jag nog att det är det. Oavsett om det är supermycket folk eller ett fåtal så är det ett speciell skön stämning på Tegel. Det finns en slags energi i lokalerna som i alla fall gör mig inspirerad och glad. Det spelar ingen roll om du får sitta ute i första rummet, nära köket, eller inne i Galleriet. Det är lika trevligt oavsett.

I priset ingår antingen en kött- eller fiskrätt, Tegels stora buffé med tillbehör, kaffe och obegränsat med vatten (…). Just den här lunchen föll mitt val på klassiska Wallenbergare som serverades med potatispuré, ärtor, lingon och skirat smör. Väldigt gott!
Till det här får man då själv välja tillbehör från Tegels buffé. Här finns rostad blomkål, broccoli, oliver, tillagad kål, sötpotatissallad och lite annat gott. Och det är väl egentligen precis här som frågan om kostnaden får sitt svar…

Jag skulle säga att Tegels lunch faktiskt är värd 105 kronor. För utöver en väldigt vällagad rätt får man som gäst även en vällagad tillbehörsbuffé. En buffé som du dessutom kan äta hur mycket (typ) du vill från.

Priset kanske känns saftigt till en början, men efter måltiden är tanken på kostnaden som bortblåst. Istället lämnar jag Tegel med en glad och mätt mage, ett avslappnat sinne och energi för resten av arbetsdagen. Precis som det ska vara efter en utelunch.

Prisnivå: 105 kronor, som sagt.

Stället:

Industriellt
men ändå mysigt.

Service:

Lunchservicen består av ett möte i kassan vid beställning samt beställning av rätt i köket. Alltid trevligt.

Mat:

En fyra till en mättande
och väldigt god lunch.

Slutbetyg:

Tegels lunch får en stark fyra. Hit ska man gå när man behöver fylla på energidepåerna.

Lämna ett svar