Mysig pärla i Skillingaryd

Utflyktssäsongen är här på riktigt och vad passar bättre under sommaren än att besöka mysiga ställen i Jönköpingstrakten? Ingenting, enligt mig.

Ett ställe som jag har velat besöka i flera år ligger i Skillingaryd. När jag hörde talas om Tina & Översten första gången minns jag inte, men jag är glad att nu hittat dit. Bättre sent än aldrig och så vidare.

Tina & Översten ligger som redan nämnt i Skillingaryd och huserar i en vit trävilla som ligger vid de gamla trähusen nära skjutfältet. Utanför huset finns sittplatser i den mysiga trädgården och fler sittplatser finns inomhus. I lokalen finns både en inredningsbutik med bland annat lokala produkter. Här finns något för alla – i ena hörnet leksaker och i det andra kryddor och godis. Unika ljusstakar, tallrikar och en hel del annat, allt känns noga utvalt och det går lätt att spendera en stund med att kika på allt i hyllorna.

Längst in i lokalen finns kassan och menyn. Hos Tina & Översten serveras olika typer av fika skulle jag säga. Mackor, scones och bakverk. Och så finns det glass. Vid det här besöket faller mitt val på det. Vi får information om att glassen är italiensk, det vill säga gelato, och det finns några smaker att välja mellan. Mitt val faller på choklad och vanilj. Ett klokt val visar det sig.

Chokladglassen har riktigt mycket smak, är mörk i färgen och väldigt krämig. Smaken är rund och fyllig. Väldigt gott! Vaniljen är något isig och inte lika krämig som chokladen men fin i smaken och god. Som helhet ger glassen en trevlig fikastund.

Med glassen i handen och något från butiken i en påse slår vi oss ner utanför huset i solen. Tina & Översten visar sig vara en riktigt mysig pärla i Skillingaryd.

Lämna ett svar