Fina råvaror och folkligt på bästa fiskrestaurangen

På bilden: Michaela Lif, till vänster, Hans Haglund och Magdalena Haglund.

I fjol vann Pescadores kategorin årets fiskrestaurang i Jönköping.
I år gjorde restaurangen det igen – stort.

Med 50 procent av alla röster har Pescadores återigen visat att de har skapat en plats i Jönköping som invånarna uppskattar och tycker om. Och om ägarna bakom framgångsrestaurangen, familjen Haglund/Lif får tänka fritt om anledningen är svaret enkelt.
– Vi lagar opretentiöst mat. Vi har satsat på fina råvaror som vi vet vart de kommer ifrån, de gör att maten blir riktigt bra. Vi har en tanke bakom råvarorna, säger Michaela Lif som tillsammans med Magdalena Haglund, Hans Haglund och Viktor Haglund är lika delar ägare.
– Sedan är det folkligt här. Det är nästan fem år sedan vi öppnade och vi har hittat balansen mellan hamnkrog och sjöbod, säger Hans Haglund.
– Och det vi serverar, det serverar vi för att vi tycker om det själva. Det är också viktigt, då kan vi stå bakom det, säger Magdalena.

Vilken rätt är då den som gästerna tycker bäst om?
– Janets fish’n’chips, helt klart, säger de i kör.
– Det har blivit en bästsäljare. Alla kan äta fish’n’chips, säger Hans.

Under 2016 tänker kvartetten arbeta vidare med sitt koncept men har även tankar på att starta trubadurkvällar och driva events på Tändstickstorget. Och så ska självklart butiken få blomstra.
– Butiken är ett trevligt inslag. Man kan köpa med sig samma kvalitet hem som det vi serverar, säger Hans.
– Tanken är väl att allt vi har på menyn ska gå att köpa, säger Michaela.

Om ni själva ska rekommendera en restaurang som man borde besöka i Jönköping, utöver Pescadores, vad säger ni då?
– Brasserie Park, säger Michaela och Magdalena i kör.
– El Gordo säger jag då, svarar Hans.

Topp 5: Fiskrestauranger i Jönköping

Lämna ett svar