Mi Cocina var väl värt att vänta på

I början av 2016 skrev jag ett inlägg om vad jag såg framemot under 2016. En sak på den listan var att besöka Mi Cocina på Smedjegatan. Och förra veckan var jag äntligen där!

För den som kan Jönköping men inte hängt med på var Mi Cocina ligger, kan jag meddela att den latinamerikanska restaurangen har tagit över lokalen efter Lingon. Men det är egentligen bara utsidan som påminner om just Lingon.

På insidan har nämligen ägarna till Mi Cocina skapat en färgexplosion med starka och glada färger som faktiskt för tankarna (i alla fall mina) till just Latinamerika. Jag kan till och med erkänna att mina redan höga förväntningar höjdes när jag kom in i lokalen… Ett bra betyg bara det, tänker jag.

Menyn bestod till stor del av kött, men det fanns även en vegetarisk- och en fiskrätt. Mitt val föll på den sistnämnda. Och jag behövde inte ångra mig.

Dagens fisk var en fiskgryta som jag tror hade en bas på hummersoppa, sedan var rostad majs och äpple adderat tillsammans med gurkmeja. I fanns även tre rejäla bitar lax, rårivet äpple på toppen och rostad majs.
Och det var väldigt gott.

Rätten var söt, fräsch och väldigt rund i smaken. Men hade även lite sälta. Konsistensen var mjuk och len. Helt enkelt en rätt som jag inte ville skulle ta slut. DET VAR SÅ GOTT!

Okej, så maten och lokalen var på topp. Servicen då? Ja, den var personlig, kändes genuin och serviceminded. Vi blev på ett väldigt framgångsrikt sätt rekommenderade en öl till maten som höjde smakupplevelsen och bartendern lyckades även få mitt sällskap att nästintill jubla över en riktigt bra cocktail.

Jag hade väntat ett bra tag på att besöka Mi Cocina, men när jag väl gick dit blev jag inte besviken. Och jag hoppas att jag får gå dit och äta lite latinamerikansk mat igen. Snart.

Stället:

Unikt och glatt. Här vill man sitta länge och drömma sig bort till sommar och värme. I typ ett annat land än Sverige.

Service:

Riktigt nice! Kändes genuint och väldigt kunnig personal.

Mat:

SUPERGOTT! Det enda negativa var lukten på maten – påminde lite för mycket om svett. Men smaken var långtifrån det.

Slutbetyg:

Det tog ett tag, men Mi Cocina var definitivt något att vänta på.

Lämna ett svar