Matsaker jag ser framemot under 2016

+ Käka tapas på El Gordo
Alltså, jag vet att det var ett tag sedan El Gordo öppnade. Men jag har sparat ett besök och deras tapas till ett speciellt tillfälle. Förhoppningsvis blir det besöket snart – och lyckat.

+ Nya Sjön
Det ska bli väldigt spännande att se vad som händer med Sjön. Blir det likt El Duderino eller blir det något helt annat? Spännande!

+ Vinkällaren på Kolonin
Jag tror det var i somras som Den Småländska kolonin öppnade upp sin vinkällare för middagar. Det vore ju supernice att hänga där en kväll med någon speciell person.

+ Blir det något Freddies?
Möblerna är på plats och det ser ut som det händer något nästan varje dag i lokalen – men hur blir det egentligen med Freddies?
Den frågans svar och ett besök känns också spännande.

+ En wrap, tack!
Mmm ja, en wrap på Wrapped Burrito Bar som öppnade i vintras vore ju också väldigt nice. Det här stället känns som något som verkligen kan bli en ”grej” under 2016.

+ Lalalalatinamerikanska smaker
Under 2015 blev det aldrig något besök på Mi Cocina, men nu är jag riktigt laddad. Jag förväntar mig smakexplosion och supertrevlig och avslappnad stämning. Och så en drink eller två.

+ Koppar
Kafé Koppar på Tändsticksområdet föll jag för vid första besöket. Nu kommer antagligen inte det att öppna igen (i alla fall inte med samma ägare), enligt mina källor. Det suger ju verkligen. MEN tänk vad gött om någon annan tar vid och skapar något ännu bättre av ett redan bra koncept? Hoppashoppashoppas!

+ Kan det gå bra med mer tapas?
Ja och när vi ändå är inne på Tändsticksområdet måste jag förstås säga att jag verkligen ser framemot den nya tapasrestaurangen som ska (tror jag?) öppna i gamla Röda Korsets lokal. Också spännande.

+ Årets restauranger
Sedan ser jag självklart framemot att presentera vinnarna av JKPG Matguides enkät. Rekordmånga har varit med och röstat och vi hoppas förstås på att restaurangerna kommer bli väldigt glada för vinsten. Håll utkik på sajten, helt enkelt!

Så, det var några matsaker som jag ser framemot under 2016. Vad ser ni framemot?

Lämna ett svar