Det var nog den sista måltiden på Twin

Jaha, hörrni.
Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Men jag måste ju börja någonstans.

Förra helgen bestämde jag och ett gäng vänner oss för att gå ut och äta. Då vi nyligen besökt de ”nya” restaurangerna i Jönköping föreslog jag en klassiker – Twin City.
Twin är en restaurang som har funnits i Jönköping läääänge och som är klassisk, kanske framför allt på sommaren med sin enorma uteservering.

Vi hade i alla fall bokat bord och det var nog tur, för det var mycket folk. Om det berodde på påhittet Restaurangveckan eller något annat låter jag vara osagt.
Innan vi fick vårt bord fick vi stå och vänta en bra stund vid hovmästardisken. Tydligen var ett telefonsamtal viktigare än att hälsa på oss… Men trots det var jag fortsatt positiv när vi satte oss till bords.

Men ja, snart försvann mina glada tankar…
Till att börja med fick vi inte beställa dryck direkt – trots att vi ville. I alla fall, vi studerade menyn under tiden och samtliga vid bordet bestämde sig snabbt.
När servitrisen kom tillbaka fick vi dock inte beställa maten, utan endast dryck. När vi sedan bad henne komma tillbaka fick vi då lämna vår matbeställning.
Bättre sent än aldrig?

Jag inledde måltiden med en carpaccio – gott tänkte jag!
Och det hade nog kunnat vara just det om inte den första tuggan innehöll en isbit. Nog för att carpaccio ska vara kallt för att kunna bli så tunt skuren, men is?
Jag tyckte dock om smaken – limemarinerad oxfilé med parmesan, pinjenötter och pepparrotskräm smakade så gott som det låter. Förutom isen då…

Min varmrätt var för kvällen en Italian Burger som skulle serveras med mozzarella, parmaskinka och soltorkad tomatkompott. Tanken var god, men genomförandet dåligt.
Hamburgaren var seg, mozzarellan torr, brödet ännu torrare och smakerna – ja, inte riktigt där. Tomatkompotten var dock helt okej!

Sammanfattningsvis då? Det var väl typ en av sju vid vårt bord som tyckte maten var god. Resten tyckte den var okej eller inte-alls-okej.

Så, jag tror att det var min sista måltid på Twin.
Varför gå tillbaka till en restaurang med både dålig service och trött mat? Nej, då går jag hellre till ett ställe där man faktiskt känner sig välkommen – och får äta god mat. 🙂

Stället:

Jag gillar Twins lokal. Den är social och klassisk. Och trots att mycket folk får plats i lokalen upplever inte jag den så stökig.

Service:

Som gäst ska jag fanimig bli behandlad som en kung! Eller i alla fall som en prinsessa. HÄLSA på oss i alla fall! SE oss! PRATA med oss!

Mat:

Nej, Twin. Tyvärr. Det här håller inte.

Slutbetyg:

Twin får en etta – här äter jag nog inte mer.

Lämna ett svar