Tacofredag på Pablo – ja, tack!

Tacos på fredagar är klassiskt – och heligt för vissa. För den som inte är sugen på att laga själv kan ett besök på Pablo – Jönköpings mexikanska restaurang – vara ett alternativ.

Vid det här besöket är det just fredagskväll. Den värsta direkt-efter-jobbet-ruschen verkar vara över när vi kliver in i den välpyntade lokalen. Snällt blir vi placerade vid vårt bokade bord. Ett bord som består av en soffa mot väggen, ett runt lågt bord och två udda stolar. Det är ett härligt koncept med udda möbler, men klart också rätt opraktiskt – i alla fall om en i sällskapet har långa ben.

På menyn finns olika typer av tacos. Mindre med hårt skal, större med mjukt bröd, enchiladas, quesadillas och så vidare. Även om menyn är betydligt mer pedagogisk än senast jag var här är det svårt att välja. Mest för att mycket låter gott och spännande – bra betyg till menymakaren med andra ord.

Valet faller till slut på tre varianter. En mjuk taco med friterad torsk, picklad rödlök, mango och chilimajo, en mjuk taco med marinerad svamp, kaktus och vitlöksmajo och två hårda tacos med skagen och yuzumajo.
Efter en smidig beställning av dryck och mat får vi en stund senare in nachos och öl. En klassisk ”förrätt” på ett mexikanskt hak.

När chipsen är uppätna kommer maten in. Det är lite svårt att placera rätt mat vid rätt person vid bordet, men till slut har jag en tugga tacos i munnen. Och – wow.

Först ut är räktacosen. Den har riktigt bra konsistens med mango, räkor och det hårda skalet. Smakerna sitter bra och hettan är perfekt. SÅ gott!

Med rätt 1 färskt i minnet hugger jag in på fisktacon. Den är också god, fisken är tillagad på ett fint sätt med crunch på utsidan och en mjuk insida. Smakerna bildar en bra helhet i rätten även om det är lite för mycket kål i.

Efter två goda rätter är förväntningar rätt höga på den tredje. Men den vegetariska faller tyvärr rätt platt. Den är tråkig i smaken och saknar något som bryter av allt mjukt. Lite crunch, tack!

När vi är mätta och nöjda avslutar vi middagen med en Margarita (drinken alltså, inte pizzan för den som trodde det) för att ytterligare öka på Mexico-känslan. Den är välgjord och avslutar besöket på ett fint sätt.

Med låga förväntningar på servicen presterade Pablo över förväntan. Det var ingen wow-service, men absolut trevligt och närvarande. Maten var höjdpunkten och med två av tre rätter som var riktigt goda skulle jag lätt kunna spendera fler fredagskvällar på Pablo. Länge leve taco-fredagen!

Lämna ett svar