Kulinariskt tillfredsställd trots lång väntan

När ljuset äntligen börjar leta sig tillbaka och dagarna blir längre finns det tid – och ork – för utemiddagar mitt i veckan. En tisdag i februari droppade jag och mitt sällskap in spontant vid 18 på ett folktomt Izakaya Moshi. Vi slog oss ner vid matbaren och blev vänligt bemötta av kocken som stod precis framför oss.

Där satt vi på rad och småpratade medan vi ögnade igenom den tilltalande menyn. Som – på de flesta ställen nu för tiden – stod smårätter på menyn. Efter lite förhandlande landade våra kort på Spicy edamame, Kimchi, Sashimi på kockens val av fisk, Japansk taco med fiterad fisk, Tonfisk med sotad avokado och forellrom samt stekta och ångade dumplings med räkor.

Först dukades Edamamebönor i en lagom het marinad upp tillsammans med kimchin. Samtidigt framför oss fick vi bevittna kockarnas kokkonster – trevligt och ett bra samtalsämne. Sen fick vi vänta. Jag hade önskat att få in alla rätter så man kan plocka, välja, blanda och äta i den ordning som önskas men istället hann vi äta upp kimchin och bönorna innan sashimin dök upp.

Sashimin smälte i munnen. De olika fiskarna var otroligt möra och tillsammans med den krispiga rädisan gjorde de succé. Men sedan mer väntan på nästa rätt. När tonfisken dök upp var sashimin slut – men det var också kvällens höjdare som kom in. En fantastisk tonfisk, mör och saftig, toppad med en krämig avokado och salt forellrom. Helt klart en höjdare! Här hade vi dock suttit i över en och en halv timma och jag, som hade en tid att passa, fick snällt be köket om resterande rätter.

Då dök de två resterande rätterna upp efter tio långa minuter – en riktigt fin taco och saftiga dumplings. Mitt sällskap njöt och nickade gillande, medan jag var lite smått stressad och irriterad efter all väntan.

Jag lämnar Izakaya Moshi kulinariskt tillfredsställd men där irritationen över en allt för lång väntan drog ner mitt betyg avsevärt. Speciellt med tanke på att det var en relativt folktom kväll mitt i veckan.

Prisnivå:
Hela kalaset landade på 500 kr, inklusive en öl. En middag för två mitt i veckan där det finns utrymme i magen för att lyxa till det med 500g glass i soffan hemma.

Lämna ett svar