Nej, det duger inte!

En god vän till mig hade känningar i det band som spelade på Riddersberg i fredags. Så vi hade dragit ihop ett rejält gäng för att åka dit.
Vädret var helt fantastiskt och läget vid Rogbergasjön tillsammans med den fina miljön borgade för en underbar kväll.

Sven Edelönn som driver Riddersberg är väl minst sagt känd i restaurangkretsar i Jönköping, om inte i hela landet. Han har förr om åren drivit flera väldigt kända restauranger med gott rykte.
Därför är det lite underligt hur man kan svärta ner sitt eget namn med att erbjuda så pass dålig kvalitet på mat och service som jag ska berätta om.

Jo så här var det. Inträdet denna fina augustikväll var 150 kr, vilket är helt rimligt. Då skulle det ingå lättare buffé och att man fick lyssna på liveband på utomhusscenen.
Eftersom det öppnar vid 16:00 så kommer väl de flesta som vi, direkt från jobb och man behöver lite mat.

Så vi anländer runt 16:30-snåret och inser snart att, nej det är inte mat det som serverades. En otroligt smaklös pastasallad stod uppställd i en stor plastbalja. Med lite upptinad kött av fruktansvärd kvalitet. Dessutom tog all mat slut vid 17:30. Ja då menar jag all mat. Det gick inte ens beställa någon annan mat. Det slutade ju med att folk åkte och hämtade pizzor till slut. Då vet man att det är hög klass på stället när folk ger upp och åker hämtar mat från ett annan ställe. Å andra sidan vi som fick mat tittade avundsjukt på hämtpizzan för det var så mycket bättre kvalitet än vad vi fick serverat…

Service då?
Det som är riktigt riktigt bra är att det är barnvänligt. Sven bjuder barnen på inträdet, maten och läsk och glass. Helt underbart för en barnfamilj som vill ta med barnen ut på fredagsmys med lite musikunderhållning. Men i övrigt var det denna kvällen ingen vidare service alls. Personal i kassan gnällde öppet på gäster och som sagt, när det inte ens går att beställa mat så är det illa. Till och med jordnötterna var gamla och smakade plast. Fast de tog ju också slut.

Nu på fredag är avslutning sen går Svens kontrakt ut på Riddersberg. Hurra säger jag. Då får vi hoppas att någon som kan förvalta läget och den stora kundkretsen tar över. För stället har bra potential och erbjuder en unik miljö och en underbar utsikt.

Var det inget som var bra?
Jodå. Bandet, sällskapet och vädret var perfekta. Synd bara att stället inte klarar att leverera ens på lägsta acceptabla nivå.

Prisnivå:
150 pix för inträde och mat är i teorin billigt. Med tanke på vad man fick så är det ett skämt.

Stället:

Läget och lokalerna är trevliga och fina.

Service:

Jag ger en tvåa för deras barnpolicys skull. Annars hade det blivit en överstruken etta.

Mat:

Nej, det är inte mat för människor, de som blev utan helt kan nästan vara tacksamma.

Slutbetyg:

Det blir en tvåa. En ny piggare ägare kan utan problem lyfta det till en fyra. Förutsättningarna finns.

Lämna ett svar