Salt, gott och lite tjurigt

Somliga ställen har ett så fint läge att de inte behöver laga speciellt bra mat – kunderna dyker upp ändå.
Sen finns det ställen som har både fint läge och fin mat.
Utan att precisera mig närmre så är den ena kategorin överrepresenterad i Jönköping.
Idag skulle vi se vilken kategori Hasse på Sjökanten skulle placera sig i.

Sommaren består som bäst av två, tre månader och under den perioden så har Hasse på Sjökanten ett guldläge vid Rocksjöns strand, på lunchmenyn finns ett vegetariskt alternativ – för dagen, lasagne. Jag vet faktiskt inte om maträtten byts ut dagligen eller om det är veckovis. Men jag utgår ifrån att det byts ut dagligen, för som vana läsare vet tycker jag allt annat är uselt.

Lokalen är rätt deppig, lite mingelbilder uppsatta på väggarna, ett låtsaspiano (!!!) och några solblekta stolar men då stället lever rätt mycket på sin uteservering så antar jag att interiören inte är prioriterad.
Uteserveringen är verkligen toppen, exceptionellt läge med en kontinental känsla när man sitter precis vid sandstranden.
Vi beställer vid baren och får vår mat serverad vid bordet fem till tio minuter senare, lasagnen smakar hemlagat och innehåller soltorkade tomater och fetaost.
Kanske i saltaste laget, men det är sommar och jag har för mig att jag hört någon dietist prata om att man behöver mer salt då så jag slafsar glatt i mig utan betänkligheter.
Till maten ingår en enklare salladsbuffé och bröd med smör. Men ibland gäller verkligen devisen less is more, inga konstigheter!

Men om vi bortser ifrån att lasagnen var lite lite salt så är det verkligen jättegott, även om fetaost och soltorkade tomater osar lite tidigt 00-tal så är det bra.
Ett minus är att de inte hade någon separat barnmeny på lunchen och kunde inte ruska fram ens det enklaste av enkla plus att hon som tog emot vår beställning hade vaknat på fel sida.

Prisnivå:
Medel, något över kanske. 95 :- för maten, salladsbuffén vatten eller saft, kaffe och kaka.

Stället:

Hade jag suttit inomhus så hade jag gett dem en etta, nu gjorde jag inte det så jag får räkna ut något medelvärde

Service:

Äsch jag vet inte, det kanske var mig det var fel på men jag upplevde att det var lite tjurigt.

Mat:

Supergott – om än lite salt som sagt.

Slutbetyg:

En typisk trea, en del bra saker – en del lite mindre bra saker.

Lämna ett svar