Rått och grönt på Storgatan

Första gången jag hörde talas om konceptet raw food var i Köpenhamn för tre till fyra år sen, där hade det verkligen boomat fullständigt och jag tyckte idéen om oupphettad, ekologisk och väldigt ofta vegansk mat var skitbra! På den tiden var jag vegan och lite mer rabiat än vad jag är idag. Nu med lite eftertanke så tycker jag kanske att raw food är ett utmärkt komplement till en mer varierad kosthållning snarare än att man uteslutande äter sin mat rå.

Den här recensionen ska inte bli en genomgång om vad det innebär att tillaga och äta raw food, men för er som vill läsa mer så finns det en ganska fin guide här.

Gänget bakom Open new doors slog upp portarna i Myogas lokalar på Västra Storgatan i början av 2015 men annonserade tidigare i somras att de inte kommer fortsätta sin verksamhet – i stället för att låta kaféverksamheten gå i graven så styrs nu skutan av personerna bakom Myoga och konceptet är detsamma; ekologiskt, grönt och rått.

Som jag förstod det så fanns det inget luncherbjudande utan det är en stående meny som serveras så länge det finns, jag kan ha fel där – men jag kom dit en stund efter 15 och då gick det bra att beställa.
Jag valde en thaiwok med jordnötssås, sallad, böngroddar, morötter, vindruvor och jordgubbar.
Kring smaken finns det absolut ingenting att klaga på, enormt gott och allting känns superfräscht. Det är precis det här jag efterlyst, vegetariskt mat som lagas för alla.
Det enda negativa vore kanske att portionerna är lite lite små, för mig som är ganska liten i maten så är det inget problem men jag kan tänka mig att det finns personer vars magar kurrar betänkligt ganska kort efter måltiden.
Så för den hungriga så kanske en liten efterrätt är att föredra?

På menyn i övrigt så erbjöds det en grekisk sallad och en macka gjord av någon slags böna, minns inte exakt vilken. Kan eventuellt ha varit mungbönsbröd med någon röra till, såg gott ut åtminstone!
Allting är vegetariskt och glutenfritt så det är väldigt inkluderande även för den som har allergier eller alternativ kosthållning.
Utöver de rätterna så serveras det smoothies, juicer och fikabröd. Jag tyckte mig faktiskt även se en kaffebryggare i bakgrunden, ÄVEN fast kaffe inte är raw. Kanske har de en lösning på det också? Något slags oprocessat oupphettat kaffe? Nej det låter faktiskt inte särskilt spännande – det är nog helt vanligt kaffe!

Sedan Myoga tog över taktpinnen så har de även sänkt priserna något, men de ligger fortfarande i dyraste laget kan jag tycka. 110 pistoler fick jag hosta upp men då ingår måltidsdryck, som i mitt fall var vatten.

Lokalen är jättefräsch och det finns absolut ingenting att klaga på där men skulle det inte vara trevligt att ha lite musik i bakgrunden?
Ja, det är ju petitesser såklart – jag kommer helt säkert att komma tillbaka även om de inte spelar musik!

Prisnivå:
Som lunch, hög. Som á la carte? Åt det lägre hållet, allt är relativt.

Stället:

Jättefint och fräscht, det skulle väl vara bristen av musik som drar ner det lite.

Service:

Glatt o trevligt! Lite kafékänsla sådär, det är liksom vad det är.

Mat:

SÅ gott! Tror nästan jag hade dragit till med en femma om portionen varit lite större!

Slutbetyg:

Svårt, portionen är liten och ganska dyr. MEN det är skitgott och stället är trevligt, var hamnar vi då? Ska vi säga en fyra? Det gör vi va?

Lämna ett svar