Premiärlunch på nya Amor – Jakobs Kitchen & Cocktailbar

Klassiska Amor är ett minne blott och är sedan oktober ersatt med Jakobs Kitchen & Cocktailbar. Även om Amor kanske mest var känt för sina shotbrickor, serverade de även lunch. Båda koncepten har Jakobs tagit vidare.

Vid det här besöket är det inte shotbrickan eller cocktails som testas utan en lunch. På menyn finns Black and white, Panerad spätta, Pasta Penne, Schnitzel och Falafel. Beställning och betalning görs vid baren och jag väljer att köra på spättan. Jag betalar 105 kronor och känner att jag har gjort ett klipp med tanke på dagens lunchpriser.

Vi tar ett bord i den nyrenoverade lokalen och jag plockar lite sallad från buffén. Den är inget att varken såga eller hylla, den bara är…

I väntan på maten hinner jag studera lokalen. Spontant känns den inte så nyrenoverad men bilderna på Instagram har ju avslöjat det. Skulle jag beskriva inredningsstilen med ett ord så är det; spretigt.

Väggarna är i olika färger, med tapet eller fejk-tegel. Tv-apparaterna visar brasor. Tavlorna har blandade motiv med allt från drinkar till djur. Bord i marmor, svarta möbler och grått. Och så några rosa detaljer.
Den här lokalen gör mig stressad, den är spretig helt enkelt.

Efter en stund serveras maten till bordet. Min första reaktion är att det ser gott ut. När jag har plockat bort den enorma dillkvisten på toppen och pressat över citronen (som också är rätt stor…), ser jag att remouladsåsen som serveras till är generöst tilltagen. Jaja. Jag ska inte döma den här boken utifrån omslaget…

Den panerade spättan serveras, utöver med remouladsås, med kokt potatis och slungade grönsaker. Fisken är en generös bit och första tuggan är god. Efter att tagit några fler tuggor förstår jag dock att den består av mer panering än fisk. Men på något sätt är det ändå gott 🙂

Remouladsåsen är okej, inget mer. Och lite mycket i mängd, som redan nämnt. Potatisen är tråkig och tillför ingenting. Det som gör rätten roligare är grönsakerna, de tillför något extra och fräscht.

Vi äter upp och jag blir ordentligt mätt. Gott så. Vi avrundar besöket med en kopp kaffe och märker att musiksmaken är det absolut inget fel på. Musiken som består av favoriter från 70- och 80-talet får oss att börja prata om shots, cocktails och afterwork… Kanske är det så att Jakobs är bättre att besöka på kvällen, kanske är det så att vi får se till att gå dit nästa afterwork. Lunchen summeras som helt okej, kanske är det som serveras på kvällen bättre.

Lämna ett svar