”Dinner and a show” på Scandic Elmia

Ett besök på Jönköpings Konserthus vore ju perfekt att kombinera med en middag på Scandic Elmia, som ligger precis på andra sidan gatan, tänkte vi (och flera andra, märkte vi). Och så var det. 

Lokalerna känns både moderna och hyfsat mysiga. Den stora restaurangdelen kompletteras med en bar samt loungehörna där man kan spela biljard och läsa tidningar, om man får lust att förlänga utekvällen efter maten. 

Vi får själva hämta glas till drycken om vi inte vill dricka direkt ut flaskan, men servicen är snabb och artig så det är inga problem. 

Menyn är fylld av säkra kort: hamburgare, fish & chips, räksmörgås, ceasarsallad, fläskschnitzel… Aningen tråkigt för en foodie, men antagligen sådant som går hem generellt. Vi satsar på schnitzeln och fish & chips.

För mig som just kom hem från Wien är schnitzeln löjeväckande liten. För en som inte fått sina perspektiv förvrängda av Österrikes komiskt stora schnitzlar ses den nog bara som ganska liten. Den är dock frasig, och ansjovis- och kaprissmöret är ett trevligt tillbehör. Även de syrade grönsakerna, rödbetorna och den grillade citronen bidrar till att höja rätten. 

Fisken är en generösare portion, som även den lyfts av syrade grönsaker och färsk citron. Vi får även två såser som vi upplever som udda i sammanhanget, chilimajonäs och en ordentligt vitlökig vitlöksmajjo som mest påminner om en arabisk ’toum’. Pommesen är goda och krispiga till båda rätterna

Sammantaget är det två goda rätter, men lite spretiga, rätter som räddas från tristess från av goda grönsaker. Är man sugen på friterat kommer man inte bli besviken.

Lämna ett svar