Ny inredning lyfter Soyas lunch

Efter att ha skrivit ett inlägg om Soyas nyrenoverade lokal kändes det inte mer än rimligt att besöka den asiatiska restaurangen för en lunch. Och mycket tack vare den uppdaterade inredningen blev det en väldigt trevlig lunch. Låt mig utveckla!

För den som ska besöka Restaurang Soya för första gången kan det vara svårt att hitta in. Men ja, ingången ligger längst in – förbi både Jensens Bøfhus och gymnasieskolan LBS. Vid det här besöket var vi vääääldigt ensamma i den öppna och numera ljusa lokalen, vilket gjorde att vi i lugn och ro kunde äta och samtala. Det var förstås extra trevligt att slippa lunchhetsen!

Vi blev vänligt bemötta vid kassan och fick sedan välja fritt bland borden i lokalen. Och sedan var det bara att hugga in på buffén. Soyas lunchbuffé består av blandade varma rätter, sushi och sallad. Den här lunchen fanns wokade grönsaker, stekta nudlar, ris (så klart), vårrullar och ett gäng rätter med kött (exempelvis kyckling). Vid nästa buffébord fanns även ett brett utbud av sushi – både nigiri och maki. Salladen, som däremot känns väldigt överflödig och tråkig, bestod av isbergssallad, gurka, tomat och några andra hackade grönsaker.

Och hur smakade det? Mycket bra!
Samtliga rätter kändes välgjorda och var inte platta i smaken, som buffémat lätt kan vara annars.
Även sushin var välgjord och bitarna var lagom stora.

Även om Soyas mat alltid varit god måste jag erkänna att den kändes ännu godare i den nya lokalen. Ja, det kanske är tjatigt MEN att restaurangen är fräsch stärker känslan av att maten också är det.

Prisnivå: 95 kr för en lunch hos Soya. Ett vanligt lunchpris, helt enkelt.

Lämna ett svar