Det blir ganska platt ändå…

Mitt i centrala Jönköping, nära resecentrum och bussmittpunkten Juneporten ligger Copperfield’s. Här serveras hamburgare, pizza och pasta och så finns det ett brett utbud av alkoholhaltiga drycker. Det är helt enkelt en bar som serverar mat…

Jag har tänkt att recensera Copperfield’s flera gånger, men har varje gång fastnat i vad jag egentligen tycker. Men efter mitt senaste besök landade till slut min åsikt.

Till att börja med är lokalen, som har en tydlig ton av koppar, mysig. Baren är klädd i kakel och på väggar, bord och tak finns olika kopparföremål. Det känns både modernt och personligt. Det är lätt att känna sig välkommen och hemma. Copperfield’s består av två våningar, så det är lätt att få en plats. Jag skulle inte säga att det här är ett ställe som kräver att man bokar bord – tvärtom, här svänger man in efter jobbet.

Servicen skulle jag säga är bra. Personalen är ofta tillmötesgående och trevliga MEN ibland känns det som att de försöker vara lite för sköna. Det blir lätt fejk och inte alls så där trevligt som förhoppningen säkert är. De flesta som jobbar på Copperfield’s verkar ha koll på öl, de kan lätt tipsa om något lämpligt till maten och det är såklart ett plus. Dock kan jag tycka att personalen känns lite slapp, de är superbra fram till att maten har serverats men sedan är det som att man som gäst inte betyder så mycket. Här skulle Copperfield’s kunna jobba mer med att försöka servera ytterligare en öl, ett glas vin eller dessert.

Och maten då. Hur är den egentligen?
Vid det här besöket valde jag tortelloni med ricotta- och spenatfyllning. Till det serverades parmaskinka, pinjenötter, ruccola, parmigiano och en tomatsås kryddad med koriander.
En ganska enkel rätt som borde vara klockren, tycker jag. Men det är den inte tyvärr.

Pastan är för mig något underkokt och är för hård i konsistensen för att kunna njutas av till fullo. Dock är smakerna okej, jag tycker att koriandern i tomatsåsen tillför något extra till rätten. Men den här rätten skulle må bättre av att vara vegetarisk. Parmaskinkan tillför inte något hos mig utan gör det snarare sämre – den är svårtuggad och växer i munnen. Det smakar inte illa, men det är inte så klockrent som jag kan tycka att det borde kunna vara.

Vid tidigare måltider på Copperfield’s har maten varit bättre, men vid det här besöket blev det bara ganska platt. Och då blir Copperfield’s inte mer än ett ställe att ta en öl på.

Lämna ett svar