Hej, jag är ny här…

…tada! Och mitt namn är Ebba.

Jag är gourmand, med förkärlek till lingvistik. I ottan springer jag mil, på eftermiddagar jobbar jag. Äter storslaget käk på kvällarna, under stjärnorna och jämte min gamle karlslok.

På nätterna dricker jag vin, alternativt sover, också med min karlslok.

Uppvuxen i Jönköping. Tänkte ”här finns inge’ bra”, tills jag bytte attityd och hittade guldglimtar överallt. Jag är egentligen vegetarian, men äter fisk och skaldjur och råbiff om det erbjuds. Vin är gott och flott; en krydda i vardagen. Ekologiska viner från gamla världen, eller naturviner [sic]. Gillar gedigna hantverk.  Är kritisk, och ifrågasättande. Oftast snäll och söt.

 

Några favoriter:
Vin? Rött, italiensk. Nero d’Avola, sangiovese eller nebbiolo.
Grönsak? Efter säsong.
Bästa krog i landet? B.A.R. i Malmö.
Roligast på TV? Har ingen TV.
Sysselsättning när allt känns trist? Löptränar, alternativt spontanreser till Malmö.
Bästa transport? Cykel eller fötter.

Rolig fakta:
Är ambidexter, tvåspråkig och en hejare att leta extrapriser.

Laster:
Jordnötssmör och jordnötssmör.

Fortsättning följer.

Lämna ett svar