Glida på en räkmacka?

I det förhållandevis nya Idrottshuset huserar numera Johans Café & Bistro. Här erbjuds allt från fika till mat. Eftersom vi på Jönköping Matguide inte ännu har testat detta så valde jag att åka dit för att se hur jag upplever det.

Jag åker dit en tidig lördag och kommer fram i en nybyggd lokal, det är rent, städat och nytt. Tyvärr är lokalen kanske inte så mysig utan har lite känsla av skolmatsal. Det kanske är så det måste vara i anslutning till en idrottshall. Men det hade inte gjort något med fler soffgrupper och fåtöljer för skönt häng.

Eftersom de precis har öppnat för dagen är inte mycket fika eller mackor framtagna och personalen står och preppar mackor. Personalledaren ser mig direkt och är väldigt välkomnande.

Eftersom jag hört rykten om deras räkmacka frågar jag efter en sådan. ”Absolut, inga problem vi gör den direkt”, det tar bara några minuter får jag veta. Jag tar mitt kaffe under tiden och snart serveras min räkmacka.

Det är en rejäl räkmacka!

En botten av hålkaka med ägg, majonnäs och ett väl tilltaget lass räkor. Den ser riktigt bra ut och rejäl. Hugger in på mackan och de handskalade räkorna är goda, det är precis lagom med majonnäs så det blir i mitt tycke en perfekt balans.

Ägaren Johan kommer förbi och frågar om allt är bra, om mackan var god och är mån om mig som gäst. Mackan är som sagt rejäl och det tar ändå en stund att äta upp. Jag som är rätt hungrig av mig blir rejält mätt. 

Känslan av skolmatsal när man kom in står absolut inte i relation till min räkmacka, den är riktigt bra. Så pass bra och rejäl att den vill jag äta flera gånger och den får mig nyfiken på deras lunch, så hit vill jag gå flera gånger. Ett gott betyg!

Räkmackan kostar 109 kr vilket får anses som ett ok pris för den rejäla portionen.

Lämna ett svar