Ointresserad personal och ofräsch lokal – Lemon Garden faller platt

Under våren öppnade Lemon Garden i hörnet Brunnsgatan/Trädgårdsgatan. Ett kafé med bland annat crêpes, våfflor, juicer och glassiga milkshakes på menyn. Med andra ord ett perfekt ställe att besöka under sommaren.

När jag besöker Lemon Garden är det lunchtid och kaféet har precis öppnat för dagen (och veckan). Det är med andra ord måndag och väldigt lugnt i lokalen när vi går in. Vid första bordet innanför entrén sitter några som ser ut att tillhöra personalen, men de säger inget till oss utan tittar bara trött innan de återgår till det de gjorde tidigare. Bakom disken står två personer. Ingen av dem säger hej heller.

Vi kikar på menyn som är bred och lite svår att ta till sig, hade uppskattat en meny att kunna hålla i och titta detaljerat på istället för en stor skärm ovanför disken. Bredvid disken finns glassdelen, på Instagram har Lemon Garden stolt presenterat sin hemgjorda gelato men trots öppning för dagen (och veckan) är glasslådorna tomma och lockar inte alls. Men det är ändå inte glassen jag är där för.

Vi väljer en Belgian Waffle och en crêpes Kinder Mini. Som dryck tar jag en Pink Passion-smoothie och mitt sällskap en Mango-juice. Personalen är enormt trött vid beställning och den ena har till och med hörlurar i öronen vilket jag tycker är otroligt otrevligt. I alla fall, vi betalar och får en leverans-puck.

Det är inte pangväder så vi väljer att sitta inomhus. När vi har slagit oss ner i lokalen och börjar titta oss omkring inser jag hur skitigt och stökigt det är i lokalen. Stolarna står inte vid borden, det ligger smulor på borden och allt ser bara hafsigt ut. Det gör mig enormt irriterad. Det är precis efter öppning så jag undrar HUR kan man inte prioritera att göra i ordning? HUR kan man som personal sitta lugnt i lokalen och inte jobba? Är det så att ett ”roligt” koncept som skapar snygga (och likeable) bilder på Instagram ursäktar det här? Kanske för någon, men absolut inte i min bok.

Efter en stund piper vår puck och vi går för att hämta vår beställning. Det ser absolut gott ut och precis som utlovat! Bra början på det ätbara… Den belgiska våfflan är klassisk och toppad med Nutella och vit choklad. Vi inser först efteråt att vi skulle ha blivit erbjudna grädde till, men den frågan fick vi inte (gäller både våfflan och crêpesen). Till våfflan serveras jordgubbar, ananas och kiwi. Tallriken den är upplagd på är fin men plastig vilket sänker helheten (gäller även crêpesen). Våfflan är varm och smakar gott. Jag tycker det är lagom med topping och frukten tillför en bra smak till det söta. Gott! 

Crêpesen är toppad med Kinder Mini i bitar, choklad, Nutella och vit choklad. Pannkakan är vikt som en fjärdedel och toppad med rejält med Nutella. Det är alltså enormt mycket Nutella. Det är gott, men SÅ mycket. Tur att det serveras banan, jordgubbar, ananas och kiwi till för det balanserar ut smaken även här. Jag jämför den här med en crêpes från Olgas Crêpes & Gelato och jämfört med den är det här något helt annat. Olgas är balanserad på ett annat sätt sett till mängden topping och jag gillar att den görs tydligt på beställning, framför gästen, till skillnad från vad jag upplever här.

Drycken då? Min Pink Passion består av passionsfrukt, apelsinjuice, mango, jordgubbar och honung. Och den smakar väldigt gott. Den är både sur, söt och fräsch. Väldigt gott! 

Jag smakar även på Mango-juicen och den är också god. Den känns mer som en smoothie i konsistensen och smaken är väldigt tydlig och kraftig. 

Det enda negativa som sänker drycken är glasen de serveras i. De är fula? Det känns som ölglas från en kvarterskrog och det hade gjort mycket om de såg ut på ett annat sätt.

När vi lämnar Lemon Garden verkar personalen inse att vi varit där och säger glatt hejdå. Jag är enormt kluven efteråt. Det är ett ”roligt” koncept, men med tanke på servicen och hur stället såg ut vid det här besöket är jag inte imponerad eller speciellt glad. Det här kan absolut bli bättre.

Under sommaren öppnade Capicinooo i TuttiFruttis gamla lokaler, ett ställe med typ exakt samma koncept som Lemon Garden. Jag har inte besökt Capicinooo än, men det ska bli väldigt spännande att göra det och jämföra de här två upplevelserna. Har Capicinooo, till skillnad från Lemon Garden, tänkt mer på detaljerna? Det återstår att se.

Lämna ett svar