Förändringar i mat-Jönköping

Nu händer det grejer i mat-Jönköping igen. Låt oss fokusera på följande tre matsaker!

+ Tyskt kafé blir italienskt glasshak
Under sommaren 2016 öppnade Gallys upp i Westers konstnärsmaterials förra lokaler på Brunnsgatan i Jönköping. Då utlovades tyska bakverk direkt från det egna bageriet och enligt ägarna ”strömmade” gäster dit. Nu är dock den tyska stämningen bortblåst och istället har Italien flyttat in i lokalen på hörnet. Istället för apfelstrudel ska det nu serveras glass från meny, sallad, panini och en av ägarna utlovar ”utomlandskänsla”. Det blir spännande att se om Italien lockar Jönköpingsborna mer än Tyskland gjorde…

+ Izakaya Moshi litelitelite närmare öppning
Det har varit klart en längre period men nu börjar Izakaya Moshi närma sig en öppning i Jönköping. Ett tydligt tecken på det är att den asiatiska restaurangen under början av maj lanserade sina sociala medier i form av den här Facebook-sidan och det här Instagram-kontot. Än så länge är informationen på de här medierna väldigt snål, men ska man tro företagsinfon på Facebook så sker öppningen i juni.
Här ska det bli väldigt spännande att se om det här konceptet kommer fungera lika bra i Jönköping som det gör i Växjö. Och, undra hur tidigare Johans café ser ut nu? Spännande som sagt.

+ Freddies är nu New York Legends
I veckan fick vi på JKPG Matguide ett mail med en fråga gällande Freddies och det kanske är så att vi inte har varit tydliga med den här informationen. Freddies har alltså blivit New York Legends. Konceptet är snarlikt det som var innan, men namnet är nu alltså bytt. New York Legends finns sedan tidigare även i bland annat Linköping. Bakom restaurangkedjan står företaget Enjoy FAB.

Lämna ett svar