FC Gruppens The Studio 54 Experience: En fullskalig upplevelse

Jag måste erkänna att när jag klev in genom portarna på Nivå i nybyggda Science Park Towers hade jag ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Femrätters med underhållning? Det låter trevligt. Resultatet blev en helkväll med god mat, allsång, dans och oväntade mängder skratt.

Redan från start är stämningen lyxig, och det känns lite som att jag förirrat mig in på en nyårsfest jag inte planerat gå på. Gästerna är klädda i kostym och klänningar, många med generösa mängder paljetter. Alla spenderar en stund minglandes i baren, drickandes bubbel eller för upplevelsen specialkomponerade drinkar, och bjuds sedan in i matsalen.

Väl i salen möts vi av fint dukade långbord, och i mitten av salen ser vi en lättklädd tungt tatuerad kvinna med långt blont hår sittandes på en fullstor plasthäst, viftandes med en stort svart solfjäder. Oväntat, tänkte vi, och börjar genast anpassa uppfattning om vad kvällen kommer innebära. När alla satt sig till bords släcks ljusen ned, och kvällens husband utlovar sång, dans och… vuxenaktiviteter.

Maten kommer i omgångar, och varje rätt följs av ett framträdande där välbekanta discolåtar framförs av proffsen i Le Crash (som kvällens grupp heter), iklädda lika stora delar glittrande paljettkläder som naken hud. Även jag som inte är något fan av disco uppskattar framträdandena och rycks med.

Men just det, detta är framförallt en matrecension: maten inleds med en ”koreansk anksallad” med fräscha tillbehör. Gott och krispigt, även om ankan nog gått aningen länge och klokheten i valet av stark sriracha i en förrätt kan diskuteras. Efter det serveras perfekt tillagad hjortfilé med björnbär och portvinsreduktion, där särskilt den goda creme fraichen var en vacker avbrytning mot viltet, och bären bidrog med fruktighet. En toppenrätt.

Efter de två förrätterna serveras vi en äppelsorbet med mynta och hackade äpplen, som likt inlagd ingefära för sushifantaster fungerade som en smakåterställare. Äppelsmaken i sorbeten upplevdes ha en tung eftersmak när den smakades för sig, men med de fräscha äppelkuberna som serverades ovanpå var det inget som störde. Oväntat med sorbet i mitten av en servering, men vågat och välbehövligt inför de kommande rätterna.

Varmrätten följde i form av lax och pilgrimsmusslor med god sås, ärtpuré och potatis. God, stabil mat som passade bra efter de två senast lätta fräscha rätterna. Även efterrätten bjöd på klassiska smaker, men i lyxig form: En chokladkula stor som en tennisboll badades av serveringspersonalen i flytande choklad från en tillbringare, som sedan serverades med chokladmousse och hallon. Gott och lyxigt, och lite av en show i sig.

Innan kvällen var över bjöds dock på ett sista underhållningsnummer, utöver de musiknummer som framfördes löpande under kvällen och där publiken aktivt deltog med både dansmoves och allsång. Kvinnan som satt på hästen när vi först kom in i rummet framförde en ”fetishorienterad uppvisning” (i brist på bättre ord, och för att låna inspiration från broschyren). Detta involverade eldslukeri, flytande stearin som hälldes på hud och i ansiktet samt spelkort som häftades  mot skinkor med häftpistol. Många satt som trollbundna, medan andra grimaserade och hade svårt att kolla på delar av uppvisningen. Onekligen en upplevelse, utan att värdera numret i sig.

Sammantaget gick ”The Studio 54 Experience” för min del från en femrätters avsmakningsmiddag till en fullskalig upplevelse olikt något jag förväntat mig. Fullt publikengagemang, god mat och proffsig underhållning. Vi kan rekommendera varmt för de som är sugna på en upplevelse. Men du, lämna barn och eventuella föräldrar hemma – detta är en upplevelse för kompisgänget eller dig och din partner.

Stället – 3
Såväl mingelområdet som matsalen känns stor och lyxig, och en känsla av högtid hänger i luften. En stark trea.

Service – 5
Det är en stor tillställning, men ändå känns det aldrig som vi saknar något. Personalen är trevlig och har bra koll, och rätterna serveras med bra mellanrum utan några uppehåll som känns utdragna.

Maten – 4
Det är alltid mer utmanande att servera mat till 200 personer istället för en normalstor restaurang, vilket märktes vid något tillfälle. Överlag är maten dock överraskande bra, och vi går därifrån både mätta och nöjda.

Slutbetyg – 4
För den som går in med öppet sinne inställd på att ha roligt bäddar The Studio 54 Experience för en toppenkväll som du garanterat kommer att minnas