Familjär stämning och bra Sushi på Öster

Under min studietid i Borås spenderade jag en och annan CSN-krona på Sushirestaurangen EEST. Jag skulle faktiskt kunna drista mig så långt att säga att det var ett stammisställe.

Men sedan när jag flyttade tillbaka till Jönköping har det inte blivit så mycket Sushi. Därför passade jag på att testa Samurai Sushibar när jag ändå var nere på Öster.

Samurai är en av Jönköpings sju sushirestauranger och har väl inte världens bästa läge på Östra Storgatan. Lokalen är liten men mysig (läs: en smula kitchig). Stämningen är familjär, personalen hejar glatt och man får ett trevligt snack samtidigt som man beställer maten.

Jag valde en mellansushi, eller nio bitar. Inte för att det kanske är favoriten, men för att man då får smaka både av både Nigri och Maki.

Maten serveras på speciella tallrikar som är gjorda för Sushi, vilket gör att det är trevligt upplagt men också förenklar ätandet.

Man får rejält med mat, fina stora fiskbitar som är väl proportionerligt tillsammans med riset. Ingefäran är dessutom inte alls så besk som den ibland kan vara.

Sojan är inte för salt och jag uppskattar att varje Maki har sin egen smak. Det enda att klaga på är väl att det är en aningens för mycket Wasabi i Nigrin, men å andra sidan är det ju en smaksak.

Vill man ha läsk till maten får man dock gå någon annanstans. För här säljs endast vatten på flaska samt olika drycker från Japan. Kul och annorlunda, då det passar väl in i konceptet.

 

 

Prisnivå:
89 kronor för en mellansushi är väl lite av standard när det inte är dagens lunch. Misosoppa kostar 15 kronor. Dryck kostar mellan 15-25 kronor.

Stället:

Lite kitchig med japanska inslag.

Service:

Välkomnande och glatt.

Mat:

Klassiska Sushirätter med generösa portioner.

Slutbetyg:

Den goda Sushin och den trevlig personalen gör att det blir en stark trea.

Lämna ett svar