Tänk smart istället, Freddies!

I början av september tyckte jag att det var dags att försöka reda ut vad det är som händer i mat-Jönköping. Då skrev jag den här listan, men eftersom det tydligen händer hur mycket som helst i den här staden är det nog dags för en liten koll av vad som har hänt sedan dess.

Till att börja med tänkte jag lyfta Freddies. Ett ställe som den förre fotbollsspelaren Fredrik Ljungberg har något att göra med och som ska öppna i nybyggda Atollen precis vid Munksjön. När nyheten släpptes var det med orden om att det skulle vara en sportbar som skulle öppna i mars. Nu är det september och Freddies har inte öppnat och verkar även, inför den så kallade öppningen i höst, byta bana. Nu blir det mer åt kafé- och bistrohållet, enligt Jönköpings-Posten.

Och det är så klart superknäppt. Varför?
Självklart är det så att det kryllar av sportbarer i Jönköping. Det vet vi. Men precis på samma sätt som det kryllar av sportbarer finns det en hel del ställen med just inriktningen kafé och bistro vid Munksjön. Jag tänker främst på grannarna i form av Coffeehouse by George och Bryggan. Varför öppnar man då ännu ett sådant ställe?

Ja, antagligen för att Bryggan och Coffeehouse går bra. Det är ofta mycket folk och det kan ju säkert få den som nu ska driva Freddies att tro att det är lätt att lyckas med det konceptet. Så tror jag inte är fallet, och jag tror att Freddies vore mer smarta om man satsade på sportbarkonceptet. Ett koncept som de inte skulle bli ensamma om i Jönköping, men i alla fall vid Munksjön.

Och så var det en annan nyhet då.
Snart öppnar Pizza Hut vid ”nya” A6. Här kan man se bilder från restaurangen och visst ser det fräscht och inbjudande ut?
Jag kan i alla fall lova att det antagligen blir ett besök till Pizza Hut hyfsat tidigt efter öppningen…

Lämna ett svar