En rätt långsam sushihjälte på Kungsängen

Efter drygt ett års väntan var det äntligen dags för mig att besöka Sushi Heroes på Kungsängen. Ett sushiställe som ligger mitt i det nybyggda lägenhetsområdet och som på sitt Instagram-konto publicerar bilder på kreativa sushiskapelser. Om jag var taggad inför besöket? JA!

Väl på plats försökte jag förstå menyn på väggen, jag vet inte om spretigt är rätt ord men det var lite svårt att få grepp om den. Kanske var det för att många rätter påminde om varandra? Till slut valde jag och mitt sällskap tre makivarianter i alla fall.

Valet föll på helfriterade Salmon Maki som består av lax, avokado, gurka, toppad med chilimajo och unagi. Philly King med flamberad lax, philadelphiaost, gurka, gräslök även den toppad med chilimajo och unagi. Och så Crunchy Lax med lax, avokado och sockerärtor. Så enkelt sagt kan man säga att det blev tre varianter av lax.

Efter beställning och betalning slog vi oss ner i restaurangen för att vänta på vår take away-påse. Det var några beställningar före oss, men inte något speciellt tryck. Trots det tog det mer än 30 minuter för oss att få maten. Vi hade ingen brådska, så vi satt snällt och väntade och studerade lokalen. Kanske är det genomtänkt med så många udda detaljer i lokalen…

Väl hemma med maten var det då dags att hugga in. Samtliga maki smakade bra – det var bra balans och laxen smakade gott. Den helfriterade tyckte jag var lite stor, bitarna blir extra matiga när de är helfriterade och det kan bli svårt att äta på ett bra sätt. Crunchy Lax var väldigt fräsch och smälte i munnen. Även Philly King hade bra smaker även om den flamberade laxen hamnade lite i skymundan smakmässigt. Det var ingen sushi som exploderade i munnen smakmässigt, men det var gott.

Så även om det tog en bra stund innan vi fick maten var det nästan förlåtet när maten var uppäten. På Kungsängen finns en rätt långsam, men bra, sushihjälte helt enkelt.

Lämna ett svar