Sushi Moto – Samurajens återkomst

september, 2019

Två av bilderna är kärleksfullt lånade av Sushi MOTOs Facebook-sida och av Jnytt.se.

Sedan Sushi Samurai bytte ägare har Jönköping saknat bra standardsushi, och när den forne ägaren bestämde sig för att åter ge sig in i branschen kom mitt besök inte långt därefter.

Med iver ringde jag och beställde en 16-bitars, fast utan skaldjur. Inget strul, inget krångel. Femton minuter senare fanns min låda redo att hämtas. Bitarna låg prydligt uppradade, täckta av sesamfrön, och under den tunt skurna fisken anades wasabin. Den lilla sjögrässalladen jag beställde till var klädd med både sesam och chili.

Sushi Motos motto är ”Asian, no fusion” och visst är det så. Ingen teriyakisås eller chilimajo, inga färgglada blommor. Ingen tubwasabi och ingen fejkfärgad gari. Inget tjafs, liksom. Lite som asiatisk husmanskost. Men likt svensk husman är portionerna för stora, nästintill stabbiga.

Trots bra råvaror och trots fisk som skurits både flinkt och snabbt blir det mest en stor risboll med smak. Rullarna är stora som små cykelhjul som förstummar mig med varje bit – det är för mycket att tugga. Omöjligt att svälja helt, omöjligt att dela av. Synd för en annars så ordentligt vällagad sushi.

Stället:

Rent och fräscht, men själlöst. Det finns ett antal stolar, men här tar man hellre med än sitter kvar.

Service:

Trevlig stämning, och öppet för diskussion. Finns det inte på menyn, går det säkert skapa sig en egen meny.

Mat:

Enkelt och gott. Varför komplicera något vars hela syfte är att vara just rent och enkelt? Tyvärr alldeles för mycket ris i förhållande till fisk.

Slutbetyg:

Gott, väldigt gott. Men för mycket av det goda duger inte.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *