En lunch på Jönköpings (typ) nyaste ställe

Efter en lång väntan har nu Mr Brown öppnat på Klostergatan. Äterian, som stället kallar sig själv, ska erbjuda lite allt möjligt – brunch, lunch och À la carte. Spännande!

Under förra veckan hade stället lunchpremiär och självklart ville jag testa den nya kvarterskrogen.
För den som inte har koll på lokalen på Klostergatan kan det vara på sin plats att dra lite historik. Först var det Kaffe Paus, ett kafé som hade en magisk salladsbar och som också var en av de första kaféerna i Jönköping att ha öppet sent på kvällarna. Kaffe Paus var ett av mina stammisställen, så när en brand förstörde stora delar av lokalen och fick ägaren att lägga ner var jag såklart ledsen. MEN sedan såg det ut som stället skulle ”återuppstå” och bli något bra igen.

Våren 2015 öppnade KaffeCompagniet och lokalen genomgick en enorm renovering. När KaffeCompagniet öppnade var stället som förändrat och erbjöd bland annat lunch och afterwork. Den sistnämnda var väldigt trevlig. Men tyvärr klarade inte KaffeCompagniet sig särskilt länge och man stängde igen. I april 2016 kom beskedet att just Mr Brown skulle öppna i samma lokaler.

Så, puh. Det var det.
Tillbaka till lunchbesöket…

Just den här dagen fanns följande att välja på:
Grekiska färsbiffar, tzatziki och rostad potatis
Pocherad kapkummel, skaldjurssås och kokt potatis
Risotto, svamp, granatäpple
Mr Brown´s texasburgare med ostcreme, bbq-sås och pommes frites

Jag valde den första rätten, det vill säga grekiska färsbiffar, och blev inte besviken. Visst – det kanske inte är någon pangrätt från början, men det är faktiskt ganska lätt att dels misslyckas med biffarna med även med tzatzikin.
Det hade dock inte Mr Brown gjort.

Färsbiffarna var lagom stekta och saftiga. Smaken hade en bra balans. Och tillsammans med den rostade potatisen och tzatzikin, som hade precis lagom med vitlök i, blev rätten en perfekt lunchmåltid.

Med andra ord – det här kan nog mycket möjligt bli ett riktigt bra lunchställe. Centralt, inspirerande lokal och god lunchmat.

Prisnivå: 90:- för lunch med sallad, dricka och kaffe. 80:- för takeaway.

Stället:

Vad ska man säga? Nyrenoverat, modernt och snyggt.

Service:

Alltså servicen på ett lunchbesök är inte så mycket att säga om… Men personalen var trevlig.

Mat:

En bra lunch helt enkelt. Bra balans och bra storlek.

Slutbetyg:

En stark trea till ett starkt lunchställe. Ät lunch här!

Lämna ett svar