Dra åt skogen – eller till Hvildmarken

Efter att ha fått flera tips om att lunchen på Hvildmarken är riktigt bra så bestämde jag mig på en av de gråaste dagarna att ge mig ut i skogen. För man kan väl säga att det inte ligger centralt direkt, utan i Hulukvarn. Typ i närheten av Axamo. På samma ställe som det finns en jaktbutik. Ska vi säga 10 till 15 minuter från centrala delarna av Jönköping.

Eftersom jag prickar in lunchrusningen så är det lätt att se vart man ska ta vägen, bil efter bil från närliggande industriområde svänger in på den lilla vägen. Väl framme på parkeringen är det redan gott om bilar.

Jag öppnar dörren och går in. Oj! Vad mycket folk det var, vet inte om det alltid är så eller om jag prickat in en dag med extra många gäster.

Konceptet på menyn är ett antal stående dagens som kallas veckans lunchmeny. 

Maten har som namnet antyder anknytning till skog och sjö. Det är bland annat älg, viltfärs och röding på menyn.

Efter en snabbt hanterad kö kommer jag fram till kassan där personalen snabbt fixar ett bord i den fulla lokalen. 

Jag beställer en Hviltfärsbiff med mos för 135 kr, tar lite sallad och går till mitt bord. Maten kommer serverad till bordet snabbt, vilket jag blir imponerad av med tanke på att det är fullt och till och med folk i kö.

Tallriken ser väldigt bra ut, inbjudande och fint upplagd. Självklart finns det både rårörda lingon och inlagd gurka till. Ett plus i min bok!

Smakar på maten och det är gott. Biffen är saftig, såsen med kantareller förstärker känslan av skogen och moset är luftigt och fint. Det enda jag önskar är kanske en aningen mer salt i moset. 

Portionen är i mitt tycke rejäl, jag blir mätt och det är precis så jag orkar en liten kaka till kaffet efter!

Lokalen då? Jodå, den lever upp till konceptet med mysig stuga i skogen. Det är träväggar, levande ljus och lampor av älghorn på ett passande sätt utan att bli skidstuga. 

Det som kanske är det minst roliga just idag är deras succé. Det är lite väl mycket folk, så det är ju bra för restaurangen men tar bort lite av känslan av den lugna stugan i skogen. Men det drabbar inte servicen vilket är ett plus!

Lämna ett svar