Har du koll på de här nyheterna i mat-Jönköping?

Bilderna är kärleksfullt lånade från Momentos, Bistro 27s och HeddaGretas Instagram-konton.

Det händer mycket i mat-Jönköping. Nya ställen öppnar och andra byter ägare. Roligt, spännande och ännu ett tecken på att Jönköping hela tiden utvecklas!

Här kommer fyra nyheter i Mat-Jönköping:

+ Dunderklumpen Foodshop

Under december förvandlas 38grader till ett streetfood-ställe. Från 3 december till 22 december och med öppettiderna måndag till lördag 11.30-19.00, kommer det att erbjudas ramen, bao och annan asiatisk snabbmat. Kul, gott och spännande!

Följ Dunderklumpen här.

+ Momento Dinner Club

Velvet är ett minne blott och lokalen har totalrenoverats, i samma lokal finns nu istället Momento Dinner Club. Momento, som fanns på Piren i somras, erbjuder tapas, cocktails och livemusik. Konceptet är att gå från middag till ”klubb”. Även detta känns spännande – och enligt Instagram; fotovänligt!

Följ Momento här.

+ Bistro 27

I lokalen som dumplingsstället 1988Beijing tidigare huserat i, bredvid Ica på Klostergatan, har ett nytt ställe öppnat. På menyn finns grillat, burgare och pasta – lite spretigt. Utöver middag serveras även lunch och brunch. Namnet på det nya stället är Bistro 27.

Följ Bistro 27 här.

+ HeddaGretas
Kaféet som sedan tidigare finns på Smedjegatan har nu öppnat sitt bageri och kafé på Skolgatan 23. Utifrån ser lokalerna otroligt energigivande ut då de är målade i starka färger, kul! Kanske ett perfekt ställe att köpa lördagsfika efter ett besök på torget?

Följ HeddaGretas här.

Och så några bubblare…

+ El Duderino lever kvar med ny ägare. Premiär är 18 november.

+ För den som gärna vill klappa katt till kaffet finns nu möjlighet på Jönköpings första (?) kattkafé.

+ Pique Nique har bytt ägare.

+ Olearys bygger ut och ska bli ”nöjespalats”. Efter detta bygge verkar det finnas minst tre ställen med liknande koncept i Jönköping : – )

+ Tweeds Inn på Klostergatan har blivit Samboosak.

+ Tegel ska bli hamburgerhak. Bärs och burgare utlovas. Kreativt……………….. Tråkigt att Tegel inte fick fortsätta vara det unika ställe som det har varit.

+ I Yonders tidigare lokaler öppnar Nine Thai (som nu ligger vid Sofiakyrkan). Med andra ord blir lokalen ännu en gång thai-restaurang.

+ Klassiska En Italienare & En Grek ska bli Christo’s Premium Food. Renoveringen pågår. Håll koll inför öppningen här.

+ I Munksjötornet har en ny lunchrestaurang öppnat. TOKA-KÖK serverar lunch mellan 11 och 14 i bottendelen av tornet.

Lämna ett svar